Valkeakoski käänsi muuttovirran puoleensa

Monet tehdaskaupungit ovat kärsineet väestöpaosta ja tyhjiksi jääneistä asunnoista. Myös Valkeakoskella väkiluku on ollut laskussa, mutta aleneva trendi on saatu pysäytettyä. Viime vuonna tähän vähän yli 20 000 asukkaan kaupunkiin muutti 722 asukasta ja nettomuutto oli ensimmäistä kertaa vuoden 1986 jälkeen positiivinen.

Aleneva väestökierre on saatu katkaistua mm. aktiivisen markkinoinnin ansiosta. Sitä on ideoinut ja johtanut monille urheilunystäville tuttu mies, maailman huipputriathlonisteihin kuulunut Pauli Kiuru. Hän on itse asunut paikkakunnalla koko ikänsä.

- Tällainen 20 000 - 25 000 asukkaan kaupunki on tutkitusti sopivan kokoinen yhteisö: yksityisyys säilyy, mutta kaikki on riittävän lähellä. Myös kaupungin sijainti on erinomainen: hyvät liikenneyhteydet on koko Etelä-Suomeen. Kaupungissa on myös panostettu voimakkaasti koulutukseen, kulttuuriin ja urheiluun - ei vain huippujalkapalloon - vaan liikkumiseen harrastusmielessä. Kaupungissa on mm. 130 rekisteröityä liikuntapaikkaa.

- Sekä yksityiset että julkiset palvelut ovat erittäin monipuoliset verrattuna moniin lähikuntiin sekä ylipäätään samankokoisiin kaupunkeihin eri puolilla maata. Ja kaiken lisäksi Valkeakoski on ainoa kunta, jossa ei peritä terveyskeskusmaksua!

- Valkeakoskella asutaan väljästi, mukavasti ja edullisesti. Asuntojen hinnat ovat keskimäärin reilun kolmanneksen edullisempia kuin Tampereella. Tyypillisintä Valkeakoskea ovat idylliset omakotimiljööt. Uuden omakotitalon voi rakentaa vaikkapa lähelle keskustaa järven tuntumaan. Rivitaloja on monipuolinen valikoima eri puolilla kaupunkia. Parhaiden kauppapaikkojen tuntumaan on rakenteilla pienkerrostaloalue, Kiuru kehuu.

Asuntotarjontaansa Valkeakoski on ryhtynyt näkyvästi ja herättävästi markkinoimaan Pirkanmaalla. Helmi-maaliskuussa toteuttavan kampanjan kärki on suunnattu Tampereen kerrostalovaltaisille alueille, erityisesti Hervantaan, josta Valkeakoskelle on vain parinkymmenen minuutin ajomatka.

LIsätietoja Valkeakoskesta: www.valkeakoski.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja