Välimäki maksoi kalavelkoja ruotsalaisille

Rökäletappio Ruotsin Johan Wissmanille ratakierroksella vuoden takaisessa yleisurheilumaaottelussa jäi sapettamaan Matti Välimäkeä. Tänä vuonna ei ollut muuta mahdollisuutta kuin voittaa.

Välimäki piti Olympiastadionilla lupauksensa ja voitti maaottelun 400 metriä ensimmäisenä suomalaismiehenä 20 vuoteen.

- Wissmanin poissaolo hieman helpotti tehtävää. Kauheat paineet oli, kun oli uhonnut voittavansa koko viikon, Noormarkun Nopsan pikakiitäjä tuumi.

Pekingin 400 metrin olympiafinaalissa juossut Wissman haki perjantaina rahaa Zürichin Kultaisen liigan ratakierrokselta.

- Minä otin sitten kunnian, 47,18 juossut Välimäki hymyili.

Etäisesti 1950-luvun ratakierroksen suomalaissankari Voitto Hellsteniä ulkonäöltään muistuttava Välimäki johti juoksua lähdöstä maaliin, vaikka sijoille 2-4 sijoittunut ruotsalaiskolmikko hiillosti loppuun asti. Maaotteluvoitto antoi Välimäelle uskoa entistä komeampiin ennätysparannuksiin.

- (Markku) Kukkoahon ajat on tuntuneet kovilta, mutta nyt ollaan lähempänä. Jos en minä niitä saavuta, joku saavuttaa, Välimäki haaveili 36 vuotta vanhasta ratakierroksen SE-ajasta 45,49.

Wissmann saapuu suomalaisten painajaiseksi lauantain pitkään viestiin.

- Jos saadaan oikeat tyypit mukaan, voidaan haastaa Ruotsi huomenna. Vuoden takaista oli hirveää katsella, Välimäki muisteli.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat