Valaisin type 600/ Rosemarie ja Rico Baltensweiler 1951

Sveitsiläiset Rosemarie ja Rico Baltensweiler suunnittelivat tämän helposti säädettävän yksinkertaisen valaisimen alun perin omaan kotiinsa 1950.

Se on kevyt ja ilmava eikä vie tilan tuntua siron rakenteensa vuoksi. Konkreettista tilaa se kyllä tarvitsee sillä lampun vastapaino on etäällä itse lampusta. Valaisimesta lankeava valo on miellyttävää, koska se ei häikäise polttimon edessä olevan pikku varjostimen ansiosta.

Valaisin kuvattiin aikoinaan avantgardistiseen sisustusalan julkaisuun ja sen saama runsas huomio sekä Sveitsissä että ulkomailla johti Baltensweiter studion perustamiseen vuonna 1951 ja valaisimien teolliseen tuotantoon.

Nykyään tyyppi 600 valaisin on lukuisten designmuseoiden kokoelmissa ja sitä valmistetaan rajoitettuja eriä keräilijöille ja asianharrastajille. Valaisimella on myös korjauspalvelu, jossa jopa vanhat 50- luvun yksilöt korjataan viipymättä ja edullisesti. Tämä on tietysti hieno asia, sillä muotoilultaan tämä esine ei vanhene koskaan. Sille löytyy varmasti aina paikka.


Toimittaja: Hanna Sumari


Kuvauksen valaisin AERO Design Furniture Oy, Helsinki 09-680 2185

(t.i.la. osa 12 30.3.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja