Väitetysti länsimaista turvapaikkaa hakenut pohjoiskorealainen suurlähettiläs on kadonnut

Länsimaista väitetysti turvapaikkaa hakenut Pohjois-Korean Italian-suurlähettiläs on kadonnut, sanoo eteläkorealainen lähde.

Etelä-Korean parlamentin jäsen Kim Min-ki kertoi torstaina, että pohjoiskorealainen suurlähettiläs Jo Song-gil on kadoksissa.

Jo katosi vaimonsa kanssa lähtiessään Rooman-suurlähetystöstä marraskuun alussa, Kim kertoi toimittajille Etelä-Korean vakoiluviranomaisen antaman tiedonannon jälkeen.

– He jättivät diplomaattisen tehtävänsä ja katosivat.

Aiemmin tänään eteläkorealainen JoongAng Ilbo -sanomalehti kertoi, että 48-vuotias Jo oli hakenut perheineen turvapaikkaa määrittelemättömästä länsimaasta ja olisi "turvallisessa paikassa" Italian hallinnon suojissa.

Kahden Roomassa olevan diplomaattilähteen mukaan Italian ulkoministeriö ei ole ollut tietoinen turvapaikan hakemisesta. Lähteen mukaan Pohjois-Korea oli jo viime vuoden lopussa ilmoittanut lähettävänsä uuden lähettilään Roomaan.

Yleensä pohjoiskorealaisia diplomaatteja on vaadittu jättämään perheensä kotimaahansa, jotta riski loikata olisi pienempi. Jo tuli kuitenkin Roomaan vuonna 2015 perheensä kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat