”Kotityöt eivät kuulu vain naisille” – yksinhuoltajaäidin opetuksista nettihitti

"Opetan poikani kokkaamaan ja tekemään kotiaskareita." Yksinhuoltajaäiti toivoo, että hänen opetuksistaan olisi hyötyä pitkälle tulevaisuuteen. 

Erään yhdysvaltalaisäidin pojalleen pitämä oppitunti kotitöiden tekemisestä on lähtenyt leviämään Facebookissa hurjaa vauhtia.

Kahden lapsen äiti Nikkole Paulun jakoi kuvan kuusivuotiaasta pojastaan erilaisissa askareissa. Kuvissa Lyle-poika laittaa ruokaa, täyttää astianpesukonetta ja pesee pyykkiä. Äiti haluaa jakamiensa kuvien avulla viestittää, että kotitöiden hoitaminen ei ole ainoastaan naisten hommaa.

– Pojastani ei koskaan tule niin "miehekästä", etteikö hän voisi kokata tai tehdä kotiaskareita, äiti kirjoittaa yli 120 000 tykkäystä keränneessä päivityksessään.

Äiti vastasi kritisoijille uudella kuvalla 

Yksinhuoltajaäiti kertoo opettavansa pojalleen askareita jo nuorena, sillä hän uskoo niistä olevan paljon hyötyä aikuisiällä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jonain päivänä hän saattaa olla yksin asuva sinkkumies, joka tietää kuinka pyykätä, eikä hän syö ulkona joka ilta. Jonain päivänä hän saattaa haluta tehdä vaikutuksen muihin kokkaamalla aterian omin käsin. Jonain päivänä, kun hänellä on lapsia ja puoliso, hän huolehtii omasta osuudestaan kotitöiden teossa, äiti luettelee.

Paulun muistuttaa samalla kaikkia vanhempia kasvatuksen merkityksestä. Hänen mukaansa kotitöitä tekemätön mies on joskus ollut poika, jolle ei ole opetettu asioita paremmin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Osa kuvan nähneistä on kritisoinut äidin tapaa teetättää kotityöt nuorella pojallaan. Vastauksena ihmisille, jotka haluavat antaa lasten olla lapsia, äiti kertoo tekevänsä edelleen suurimman osan kotitöistä itse. Lyle ainoastaan auttaa häntä ja ansaitsee askareistaan viikkorahaa.

Jotta äitiä ei syytettäisi liiallisesta kotitöiden teettämisestä, äiti julkaisi myöhemmin kuvan pojastaan pelaamassa peliä sohvalla.

Lapsetkin sen tietävät, että äitiä kannattaa totella. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja