Naiset tekevät enemmän kotitöitä eläkkeellä kuin miehet – ja siitä on yllättävää hyötyä!

Tutkijoiden mukaan kotitöiden tekemisestä on seniorinaisille myös hyötyä.

Naiset tekevät enemmän kotitöitä myös eläkeiässä, mutta raadannasta on myös hyötyä: se pitää heidät terveempinä kuin miehet!

Leibniz Institute for Prevention Research and Epidemiology -instituutin tutkijat analysoivat yli 15 000 miehen ja 20 000 naisen elämää Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa, Italiassa, Espanjassa, Yhdysvalloissa ja Englannissa.

Kaikissa maissa seniorinaiset tekivät enemmän kotitöitä kuin miehet. Naisten päivästä kodin ylläpitoon, eli siivoamiseen, kokkaamiseen ja kaupassa käyntiin, kului noin 217 minuuttia. Seniorimiesten päivästä vastaaviin aktiviteetteihin kului noin 88 minuuttia. Miehet tosin tekivät naisia enemmän huoltohommia ja puutarhatöitä.

Eniten kotitöitä tekivät italialaiset ja saksalaiset naiset, joiden päivästä viisi tuntia kului kodin ylläpitoon. Amerikkalaisnaiset tekivät vähiten, eli vain noin neljä tuntia, kotitöitä päivittäin.

Miehistä vähiten kotona uurastivat italialaiset, jotka tekivät vain 2,7 tuntia kotitöitä päivittäin. Saksalaiset olivat ahkerimpia: he tekivät kotityötä 4,2 tunnin ajan.

Tutkijoiden mukaan kotitöiden tekemisestä on kuitenkin hyötyä: se tekee naisista terveempiä. Suureen määrään kotitöitä liittyi kuitenkin eräs ongelma. Se oli naisten terveydelle haitallista, jos hän nukkui liikaa tai liian vähän, siis yli kahdeksan tai alle seitsemän tuntia päivässä. Miehiin uni ei vaikuttanut samalla tavalla.

Lähde: Inews.co.uk

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja