Vaikuttiko Lewis Hamilton FIAn päätökseen? Tarkastukseen päätyi sattumalta juuri se auto, josta Mercedes-tähti vihjaili

Lewis Hamilton epäili kaksi viikkoa sitten ajetun Espanjan GP:n yhteydessä, että Red Bullin RB16B-autossa käytettiin sääntöjenvastaista osaa.

Hamilton ajoi Espanjan GP:n voittoon Mercedeksen luoman vaihtoehtoisen strategian avulla, kun hän ei päässyt Max Verstappenin ohi ajamalla.

Hamilton ajoi useiden kierrosten ajan aivan Verstappenin vaihdelaatikossa kiinni, ja kilpailun jälkeen hän esitti havaintojensa pohjalta rohkean näkemyksen.

– Heidän autonsa takasiipi taipuu, mikä tarjoaa heille ainakin kolmen kymmenyksen edun, Hamilton sanoi kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Red Bull tyrmäsi vihjauksen sääntöjen rikkomisesta.

– Automme on läpäissyt kaikki tarkistukset, ja FIA on antanut hyväksynnän autollemme, tallipäällikkö Christian Horner kuittasi.

Mikä mielenkiintoista, FIA valitsi Espanjan GP:n jälkeen satunnaistarkastukseen juuri Red Bullin auton; ei tosin Verstappenin vaan Sergio Pérezin.

FIA on aloittanut tällaiset tarkastukset läpinäkyvyyden lisäämiseksi. Tekninen delegaatti tarkastaa jokaisen osakilpailun jälkeen yhden satunnaisesti valitun auton.

Se, että tarkastukseen päätyi tällä kertaa juuri Red Bullin auto, on nostanut ilmaan kysymyksiä siitä, vaikuttiko Hamiltonin lausunto jotenkin FIAn "satunnaisvalintaan".

FIA on varoittanut talleja tekevänsä tulevina viikkoina testejä, joissa selvitetään takasiiven taipuisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat