Mainos

Vaikuttaako esileikin pituus naisen orgasmiin?

Pitkä esileikki, hyvä orgasmi?

Seksuaalisuutta käsittelevissä kirjoissa esitetään lähestulkoon aina väittämä, että nainen tarvitsee pitkän esileikin saadakseen orgasmin yhdynnässä. Asian paikkansapitävyyttä on kuitenkin hyvin vähän tutkittu. Länsi-Skotlannin yliopistossa sekä Prahan Kaarlen yliopistossa tehtiin vihdoin tutkimus, jolla pyrittiin seikkaperäisesti selvittämään, onko esileikin ja/tai yhdynnän pituudella merkitystä naisen kykyyn saada yhdyntäorgasmi. Yhtenä tutkimuksen lähtökohtana oli kanadalaisten ja yhdysvaltalaisten seksuaaliterapeuttien julkaisema väite siitä, että neljä minuuttia kestävä yhdyntä on liian pitkä ja toisaalta noin pari minuuttia kestävä yhdyntä on kestoltaan aivan riittävä.

Kestolla on merkitystä

Hyvin usein seksuaalisuutta käsittelevät tieteelliset tutkimukset tehdään suhteellisen pienellä joukolla koehenkilöitä. Tämän vuoksi tutkimuksissa saatuja lopputuloksia on hyvin helppo kritisoida. Tällä kerralla kuitenkin haluttiin varmistaa, että koehenkilöitä on riittävästi. Tutkimukseen saatiinkin värvättyä 2 360 naista. Tutkimus suoritettiin kyselylomakkeilla, joihin naisten piti kirjata ikä, esileikin ja yhdynnän pituus, orgasmitiheys sekä erogeeninen alue, joka tuottaa kaikkein eniten seksuaalista nautintoa.

Tutkimuksen mukaan keskimääräisen esileikin pituus on 15,4 minuuttia ja yhdynnän 16,2 minuuttia. Naiset, jotka kokevat seksin epätyydyttävänä, ilmoittivat yhdynnän kestoksi vain minuutin tai sen alle. Erogeenisiä alueita ovat naisten mukaan klitoris, emättimen suuaukko ja emättimen pohjukka. Osa naisista kokee klitoriksen ja emättimen tuottavan yhtälailla seksuaalista mielihyvää.

Tutkimuksessa tuli esille, että perättäisiä orgasmeja saavat naiset harrastavat yhdyntää pidempään kuin kanssasisarensa. Multiorgasmeja saaneiden naisten yhdynnän kesto on keskimäärin 21,4 minuuttia. Tutkimuksessa saatiin myös selville, että noin parikymppisten ja yli 50-vuotiaiden naisten on vaikeampi saada orgasmia kuin tuon ikähaarukan välissä olevien naisten.

Toki tutkimuksessa selvisi myös se, onko esileikin pituudella merkitystä naisen emätinorgasmiin. Eipä näytä olevan, joten jälleen on yksi seksiin liittyvä myytti murrettu. Yhdynnän kesto sen sijaa vaikuttaa siihen, saanko nainen emätinorgasmin vai ei. Muita asiaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa geeniperimä, erogeenisen alueen sijainti ja seksitaidot.

Miesten ei ole helppoa pidentää yhdynnän kestoa

Suurin osa miehistä haluaisi varmasti antaa naiselle orgasmin yhdynnässä. Tämä ei kuitenkaan ole kaikille miehille edes käytännössä mahdollista. Miesten yleisimpiin ongelmiin erektiohäiriöiden kanssa kuuluu nimittäin nopea siemensyöksy. Uusimmat tutkimukset ovat osoittaneet, että nopea siemensyöksy on osittain geneettinen. Valitettavasti tällaisessa tapauksessa miehen ejakulaatiorefleksin nopeuteen ei voida suurestikaan vaikuttaa.

Mikäli miehen ongelmana on nopea laukeaminen, kannattaa hänen silloin pyrkiä antamaan orgasmi naiselle käsi- tai suuseksillä. Myös hieromasauva on oiva apuväline. Sen avulla nainen voi saada orgasmin emättimenkin kautta. Itse suosittelen sitä, että tällaisissa tapauksissa naiselle annetaan ensin orgasmi. Naisen saatua oman orgasminsa, mies voi sitten ottaa yhdynnässä omansa. Usein nimittäin on niin, että miehen saatua orgasmin, hänen mielenkiintonsa naista kohtaan hiipuu ja nainen jää silloin tyystin ilman nautintoa.

Kari Heusala

Lähde: Weiss, P. & Brody, S. (2008). Women’s Partnered Orgasm Consistency Is Associated with Greater Duration of Penile–Vaginal Intercourse but Not of Foreplay. J Sex Med.

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.