Vaikka pakettiauton kyljessä lukee Amazon, ei sillä silti kannata lähteä metsään – kuriiri kuunteli navigaattoriaan turhankin luottavaisena, mutta sinä olisit tehnyt samoin

Venäjältä vai Klaukkalasta? Järjetön hinaussuoritus päättyi rysäykseen 0:12
Onko tämä kuvattu Venäjällä vai Klaukkalassa? Järjetön hinausyritys päättyi rysäykseen.

Yhtiön väitetty käytäntö saattoi olla syynä siihen, että kuljettaja ei kääntynyt takaisin huomattuaan reitin käyvän turhan vaativaksi pakettiautolleen.

Verkkokauppajätti Amazonin kuriiri joutui Kaliforniassa erikoiseen pinteeseen luotettuaan autonsa navigaattorin reittiehdotuksiin turhan sokeasti.

Navigaattori käski kääntymään kapealle kinttupolulle ja kuljettaja totteli sen enempää kyseenalaistamatta.

Sanomattakin on selvää, ettei täyspitkä Ford Transit ole mikään maastoauto. Tämän huomasi hyvin pian myös auton kuljettaja.

Avun saaminen keskelle ryteikköä ei ollut sekään ihan mutkatonta, sillä peräti neljä hinausfirmaa kieltäytyi operaatiosta kuultuaan tarkemmat yksityiskohdat. Vasta viides, erityisesti maastoautoharrastajia avustava hinauspalvelu, tarttui toimeen ja sai kiskottua uusilla iPhoneilla lastatun Transitin väljemmille vesille.

Tapauksesta tekee vieläkin erikoisemman se, että kuljettaja oli soittanut itselleen apua ennen hinausyhtiön saapumista ja poistunut paikalta pelastuspartion kyydillä.

Katso video pelastusoperaatiosta alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Syynä työnantajan politiikka?

Syy kuljettajan valtaisaan GPS-luottamukseen saattaa johtua Amazonin käytännöistä. Cavalry Off-Road Recovery -hinausfirman edustaja kertoo kuulleensa Amazonin pistävän kuljettajansa maksamaan laskun, jos tämä on poikennut GPS:n ehdottamalta reitiltä ja joutunut sen seurauksena hinausta vaativaan pinteeseen.

– Minulla on kuvia muissa osavaltioissa sattuneista ihan vastaavista tapauksista, Alfredo Rodriquez kertoi The Drivelle.

Kuljettaja siis saattoi kokea, että on hänelle edullisempaa noudattaa yhtiön käytäntöjä ja löytää itsensä jumista kuin joutua maksumieheksi siksi, että ei noudattanut kyseisiä käytäntöjä. Pelastusoperaation laskun kerrotaan olleen tuhansia dollareita.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat