Vahanen ja Fränti kiinnostavat suomalaisia edelleen

Vaikka panttivankidraamasta on liki yhdeksän vuotta aikaa, suomalaiset muistavat edelleen Vahasen ja Fräntin. Netin keskustelupalstoilla on viimeksi edellisenä kesänä kyselty kaksikon kuulumisia. Vahanen on saanut vastailla uteliaiden ihmisten kysymyksiin laivoilla ja lentokentillä.

− Onhan se vähän yllättävää, mutta ihmiset kiinnostuvat milloin mistäkin. Ihmeellistä kyllä, koska emme ole olleet missään mediassa esillä moniin vuosiin, Risto Vahanen kummastelee.

Kaksikko tuli median kanssa tutuiksi jo panttivankiaikoinaan, kun journalistit kävivät tutustumassa leirin oloihin. Vaikka jotkut ottivatkin raskaasti sen, että median edustajat saivat liikkua leirissä miten sattuu, Jololle jämähtäneille panttivangeille media oli Vahasen mukaan pelastus.

− Meillä oli median myötä arvoa ja julkisuus oli meidän turvamme.

Vahanen kertoo, ettei sissiryhmä arvannut, millaisen medianäkyvyyden panttivankien ottaminen saisi aikaan. Sieppaajat olivat enemmän kiinnostuneita mediasta kuin panttivangeista, sillä medianäkyvyyden myötä lunnaita voitiin pyytää enemmän.

Kaksikko tunnistetaan edelleen

Kun vapaus vihdoin koitti, Risto Vahasta ja Seppo Fräntiä vietiin. Kaikki halusivat kuulla kaksikon kokemuksista.

− Kun tulimme kotimaahan, kaikki sanoivat, että kannattaa pitää matalaa profiilia median suhteen. Päätimme kuitenkin kertoa saman tien kaiken ja sen vuoksi mediaseksikkyys hävisi.

Vahasta ja Fräntiä ei 2000-luvun alun jälkeen ole näkynyt julkisuudessa, mutta silti kaksikko tunnistetaan edelleen − myös ilman partoja.

− Monesti muut huomaavat, että ihmiset jäävät tuijottamaan, mutta itse en sitä huomaa, Vahanen tokaisee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja