Vähän ajaville on nyt oma autovakuutus

Keskimääräistä vähemmän ajavat voivat saada autovakuutuksensakin halvemmalla.

POP Vakuutus on tuonut Suomeen ensimmäisen autovakuutustuotteen, jossa sekä kasko- että liikennevakuutusmaksun suuruus määräytyy ajettujen kilometrien mukaan.

Esimerkiksi Ruotsissa kilometripohjaista hinnoittelua on käytetty jo vuosia, mutta vasta viime aikoina tällainen käytäntö on rantautunut myös Suomeen. 

Ajokilometrit vaikuttavat vahinkojen todennäköisyyteen

Tuote on suunnattu vähän ajaville ja esimerkiksi kakkosautoille.

Suomessa on yli puoli miljoonaa taloutta, joissa on vähintään kaksi henkilöautoa. Noin 65 prosentilla kakkosautoista ajetaan vuodessa alle 15 000 kilometriä eli vähemmän kuin suomalaisten keskimääräinen vuotuinen ajomäärä, joka on noin 16 000 kilometriä.

Eri tutkimuksien ja vakuutusyhtiön näkemyksen mukaan ajokilometrien määrä vaikuttaa vahinkoriskiin.

‒ On täysin oikeudenmukaista, että vähän ajavat saavat helpotusta vakuutusmaksuihinsa sillä fakta on, että vähemmän ajokilometrejä mittariinsa kerryttäville sattuu vähemmän vahinkoja, toteaa POP Vakuutuksen markkinointijohtaja Jani Engberg.

– Voidaan ajatella niin, että vähän ajavat ovat tähän asti maksaneet paljon ajavien vahinkoja omissa vakuutusmaksuissaan.

Vakuutusturvasta ei ole yhtiön mukaan tingitty, vaikka hinta on pysyvästi alempi.

‒ Haluamme vakuutusten hinnoittelun olevan läpinäkyvää ja reilua eli kertoa asiakkaillemme, mistä heidän vakuutustensa hinnat muodostuvat, Engberg korostaa.

Esimerkki: Corolla-kuski säästää satasia

Pääkaupunkiseudulla asuva 39-vuotias nainen omistaa Suomen suosituimman kakkosauton Toyota Corollan, joka on vuosimallia 2014.

Nainen ajaa alle 10 000 kilometriä vuodessa ja haluaa autolleen turvasisällöltään POP Vakuutuksen laajimman kaskovakuutuksen sekä liikennevakuutuksen.

Kun hänellä on täydet bonukset sekä kasko- että liikennevakuutuksessaan, POP Auto Kilsa -vakuutukselle tulee hintaa noin 600 euroa vuodessa. Tavallinen autovakuutus maksaisi noin 740 euroa vuodessa.

Miten hinta määräytyy?

  • Vakuutus on suunnattu henkilöautoille, jotka ovat ympärivuotisessa käytössä, mutta joilla ajetaan alle 15 000 kilometriä vuodessa.
  • Asiakas arvioi vakuutettavan auton vuotuisen ajokilometrimäärän, jonka mukaan auto- ja liikennevakuutukselle määräytyy hinta.
  • Jos arvio vuotuisesta ajomäärästä muuttuu, sen voi käydä päivittämässä vakuutusyhtiön nettisivujen kautta.

Lähde: POP Vakuutus

Lue myös:

    Uusimmat