Vaatekaappi vihdoinkin kuntoon!

Avaat oven ja kasa t-paitoja, kesämekkoja ja villapaitoja kaatuu syliisi – kuulostaako tutulta? Ennen joulua on mukava saada paikat kuntoon ja vaatekaappi on monelle se suurin paha. Lue vinkit, joiden avulla organisoit komerosi uuteen uskoon.

Vaatekaappi aina kuin maailmanlopun läpikäynyt? Todennäköisesti ongelma on yksinkertainen: Omistat liikaa ja olet organisoinnin tarpeessa.

1. Inventaario

Uudistusprosessin ensiaskel on yksinkertainen: kiskaise kaikki tavarat ulos kaapista ja tee inventaario. Käy vaatteet läpi rankalla kädellä. Tarvitsenko todella tätä reikäistä villapaitaa vain siksi, että se sattui olemaan mukana ikimuistoisella laskettelureissulla? Myy ehjät ja käyttökelpoiset vaatteet kirpputorilla tai lahjoita hyväntekeväisyyteen.

Kun kaapit ovat tyhjillään, voit helposti samalla mitata, kuinka tilavat kaappisi tällä hetkellä ovat. Näin tiedossasi ovat tarkat mitat, jos päätät suunnata ostamaan vaatekaappiisi esimerkiksi uusia hyllyjä, vaatetankoja tai laatikoita. '

2. Suunnittele

Nyt, kun kaappisi ovat tyhjät, on aika suunnitella. Tarvitsetko kenties lisää tilaa kenkien säilytykseen tai voisiko henkaritilaa olla enemmän? Nykyään säilytystiloja voi ostaa erikseen ja käyttää tarpeen mukaan.

Esimerkiksi käyttämällä päällekkäisiä vaatetankoja kaksinkertaistat vaatekaappisi ripustamiseen tarkoitetun tilan. Mittaa kuitenkin tarkasti, kuinka paljon tangoille ripustettavat vaatteet enimmillään tarvitsevat tilaa, etteivät ne päädy makaamaan osittain kaapin lattialla tai osu alempana olevaan tankoon. Puserot, paidat, hameet, takit ja lasten vaatteet mahtuvat hyvin päällekkäin oleville tangoille.

3. Järjestä vaatteet käytön ja kategorian mukaan

Pidä huolta, että vaatteet, joita käytät jatkuvasti, ovat vaivattomasti saatavilla. Myöhempää käyttöä odottavat sesonkivaatteet voi sijoittaa vaatekaapin takaosaan tai jopa toiseen kaappiin. Jos talossasi on vintti, pakkaa talvivaatteet siististi pusseihin ja vie vintille odottamaan seuraavan talven pakkasia.

Lajittele vaatteesi kategorioittain tai tyylin mukaan helpottaaksesi niiden löytämistä. Voit esimerkiksi helpottaa vaatteittesi lajittelua käyttämällä eri värisiä henkareita ripustaessasi pukineitasi kaappiin. Muista myös pitää huolta, ettei henkareita ilmesty vaatekaappiin liikaa. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin vaatteiden kiskominen ulos täydestä kaapista

Lisätilaa saat myös asentamalla vaatetankoja, laatikoita ja hyllyjä vaatekaappiin tarpeen mukaan. Pienemmät asusteet ja vaatteet menevät kätevästi laatikoihin, kun taas hyllyille kannattaa sijoittaa laskostettavat vaatteet. Käytä hyvin hyväksi myös ylimmät hyllyt: niille kannattaa varastoida käyttämistä odottelevat sesonkivaatteet.

4. Kenkäratkaisut kunniaan

Kehitä kengille jokin järkevä varastointistrategia. Paljon käytössä olevat kengät kannattaa sijoittaa kenkähyllyyn, josta saat napattua ne jalkaasi nopeasti. Muut kausi- ja juhlakengät voivat sen sijaan olla esimerkiksi kenkälaatikoissa vaatekaappisi ylimmillä hyllyillä. Jos haluat kengät esiin hauskasti, voit käyttää läpinäkyviä laatikoita, mutta kenkien alkuperäiset boksitkin kelpaavat vallan mainiosti.

5. Putsaa ja puunaa

Jos mahdollista, suunnittele vaatteiden säilytykseen edes muutama pölytön ratkaisu. Vaatteiden suhteen helpointa on hyödyntää puku- ja vaatepusseja, joiden suojissa useampikin hienompi asukokonaisuus on suojassa huonepölyltä.

Vaatekaapin hyllyille ja seinustoille on hyvä myös tehdä säännöllisin väliajoin kunnon puhdistus. Tyhjennyksen yhteydessä kannattaa siis ottaa rätti käteen ja pestä paikat sopivalla pesuaineella. Mikä onkaan sen mukavampi tuoksu, kuin raikas vaatekaappi raikkaiden vaatteiden kera.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat