Väärästä säilyttämisestä kallis lasku: Asiantuntijan vinkit turkin hoitoon

Kesän ajaksi turkki kannattaa viedä ammattilaisten säilöön. Vääränlaiset olosuhteet voivat pahimmillaan tuhota kalliin vaatteen.

Turkkuri Pentti Koposen mukaan turkki kannattaa tuoda kesän ajaksi ammattilaisen luo säilytykseen. Säilytyspalveluita tarjoavat esimerkiksi turkisliikkeet ja jotkut pesulat.

– Parhaiten turkki säilyy 15-18 asteessa. Huone ei saa olla liian kylmä eikä kuuma, Koponen kertoo.

Turkin oikeaoppinen säilyttäminen on tärkeää, koska väärä lämpötila tai kosteus voi pahimmillaan pilata kalliin vaatteen.

– Liian lämpimässä turkkiin voi tulla homepilkkuja. Viileästä kellarista turkkiin voi sen sijaan tarttua ummehtunut haju, Koponen sanoo.

Virheitä voi toki yrittää korjailla vaikkapa pesulassa, jossa esimerkiksi vahva hajuveden tai tupakan haju saadaan kyllä pois.

– Otsonikaappi auttaa hajuihin hyvin. Myös tuulettaminen voi auttaa, kunhan varoo pitämästä turkkia koko yötä ulkona, Koponen sanoo.

Ikävimmillään vääränlaisesta säilytyksestä voi koitua iso lasku. Kosteissa tiloissa turkkia vaanivat muun muassa koiperhoset. Myös suora auringonvalo tai muovipussi voivat koitua vaatteen kohtaloksi.

Lue myös:

AVA/Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja