Mainos

Vaalea saarimökki

Mökin ovesta tullaan suoraan ruokailutilaan, josta näkyy kauniisti olohuoneen yli merelle. Valkoisiksi maalatut hirsiseinät ovat sievä tausta hempeälle ja rennolle sisustukselle.

Ruokailuryhmälle on mukava juuri pöydälle sopiva paikka ikkunasyvennyksen edessä. Pöydän yläpuolella on hauska valaisin, jonka pinnassa on maailman kartta. Nurkkauksen tekevät kodikkaaksi korituolit ja muut punotuista materiaaleista tehdyt yksityiskohdat sekä pieni hylly suurine kahvikuppeineen.

Ruokapöydän takaa pääsee lasten entiseen leikkipaikkaan. Nyt, kun lapset ovat jo isoja, sinne on tehty nukkuma- ja lepopaikka, jonka valaisee kattoikkuna.

Matkalla olohuoneeseen seinällä on rouvan lapsuudenkuva. Velipojan kanssa viihdytään Fagerön rannassa.

Takan edessä tulenloimusta nautitaan valkoisissa korituoleissa, joita on myös helppo siirrellä tarpeen mukaan. Suuret kynttilälyhdyt on tehty steariinista. Kynttilän valo loistaa niiden läpi lempeästi hohtaen.

Pieni sivupöytä on vanhasta laivapuusta tehty, suuret hienot kävyt sekä kivistä ja oksankappaleista tehty lamppu ovat tuliaisia Ranskan matkalta.

Hauskaan suureen kassiin kerätään vanhat lehdet sytykkeiksi. Suuri kori on liinavaatteita varten.

Olohuoneen viereisessä tilassa on merihenkinen lepopaikka vaikka saunanjälkeiseen vilvoitteluun. Divaanilla levätessä näkee saaren rantaan ja maisemia ihaillessa saattavat silmät painua helposti kiinni.

Makuuhuoneessa parisängyn päätyinä ovat punotut tyynyt. Samaa punosta ovat myös lampunvarjostimet. Yöpöytien virkaa tekevät vanhat olutkorit, joita saa ostaa sisustusliikkeistä. Isäntäparin lisäksi makuuhuoneessa nukkuu myös vehnäterrieri Arska.

Vierashuoneessa takaseinää hallitsee purjeveneen pienoismalli, joka sopiikin hyvin saaressa olevaan mökkiin.

Mukavassa rennosti sisustetussa saarimökissä on hyvä tunnelma. On hiljaista ja ihanaa. Kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä sielu lepää ja ihminen saa voimaa arkeen.

Toimittaja: Hanna Sumari

(Kesä T.i.l.a. 11.8.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.