Mainos

Uutuusluurit kestävyystestissä: Kumpi vie voiton – Samsung Note7 vai iPhone 7?

Uutuuspuhelimien yleisin rikkoutumisen syy on hajonnut näyttö, selviää vakuutusyhtiö SquareTraden testissä.

Samsung Galaxy Note7 sekä Applen iPhone 7 ja iPhone 7 Plus joutuivat kovaan rasitustestiin. Muun muassa puhelinten vedenkestävyys joutui todelliseen testiin.

Tulosten perusteella kumpikin uutuuspuhelimista lunastaa lupauksensa vedenkestävyytensä puolesta. Tosin äänentoisto tuntui kärsivän myöhemmin kaikissa kolmessa testimallissa.

 – iPhone 7 -mallit ovat ensimmäiset uudet älypuhelimet, jotka pystyvät haastamaan Samsungin vedenkestävyydessä, SquareTraden hallituksen puheenjohtaja Steve Abernethy sanoo.

– iPhone 7 ja 7 Plus pärjäävät hyvin pienellä uimamatkalla. Putoamisen varalta mitään parannusta ei näytä tapahtuneen. Särkynyt ruutu on yleisin syy älypuhelimen rikkoutumiseen ja sekä Applella että Samsungilla on vielä paljon tehtävää tämän asian eteen.

Näin uutuuspuhelimet pärjäsivät:

 • Uusilla iPhone 7 -malleilla on IP67 -luokitus ja ne lupaavat, että laite selviää metrin syvyisestä vedestä 30 minuutin ajan. Vaikka laitteet lunastivat lupauksen testin aikana ja heti sen jälkeen, niiden ääni tuntui kärsivän myöhemmin. Note7 oli luokituksensa IP68 arvoinen, mutta samat äänen haitat vaivasivat myös sitä.
 • Kuulokkeen pistokkeen puuttuminen ei tee laitteesta kestävämpää. Testissä iPhone 7 taipui 77 kilon paineessa, iPhone 7 plus 81 kilossa. Tulos on sama kuin edellisissä iPhone 6 -malleissa. Samsung Note7 ei ainoastaan taipunut, vaan se murtui käyttökelvottomaksi 81 kilossa.
 • 30 sekunnin kolhimisen jälkeen iPhone 7 sai vaurioita kulmiin ja kameran linssi murtui, tulos oli sama kuin aikaisemman iPhone 6s:n kanssa. 7 Plus:aan tuli vain pieni särö ja se pärjäsi paremmin kuin 6s Plus. Note7 kärsi eniten vahinkoja, se sai säröjä kaikkiin kulmiin ja lasiseen taustaan. 
 • Kaikki kolme puhelinta säröilivät ensimmäisestä pudotuksesta etupaneelille. Toisen pudotuksen jälkeen iPhone 7 jumittui eikä enää käynnistynyt uudelleen. Kolmannessa pudotuksessa 7 Plus:n näyttö vioittui käyttökelvottomaksi. Kun laitteet pudotettin kolmesti kulmalleen, iPhonen 7:n ruutu särkyi ja laite halkesi sivulta. 7 Plus:n ruutu säröili, ja Note7:n takakansi murtui.


Lähde: SquareTrade

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.