Tässä on virtuaalikentän uusin peluri – yhdistää kaikki VR-teknologiat

Sulon Q on virtuaalikentän uusin kilpailija, joka tarjoaa sekä VR- että AR-kokemuksia. Lisäksi laite on itsenäinen eikä tarvitse toimiakseen tietokonetta.

Sulon Technologien paljasti eilen uuden VR-päähineensä. Sulon Q -nimellä kulkeva silmikkolaite on ulkoisesti hyvin saman oloinen kuin vaikkapa Oculus Rift ja HTC Vive.

Ominaisuuksiltaan Sulon Q:n kehutaan kuitenkin olevan VR-maailman ensimmäinen ja ainoa langaton all-in-one-laite. Q on siis langaton eikä tarvitse kumppanikseen tietokonetta tai ulkoisia tilasensoreita. Kaiken tarpeellisen luvataan olevan pakattuna suoraan laseihin.

Lisäksi Sulon Q tukee sekä VR- että AR-kokemuksia. VR eli virtuaalitodellisuus tarkoittaa sitä, kun käyttäjän silmien eteen luodaan kokonaan uusi maailma.Tähän kategoriaan uppoavat esimerkiksi aiemmin mainitut Oculuksen ja HTC:n VR-lasit. AR eli augmented reality taas tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, kun ympäröivän maiseman päälle lisätään VR-elementtejä. Tätä luokkaa edustaa Microsoftin kehittämä HoloLens.

Voimansa Sulon Q saa vastajulkaistulta AMD FX-8800P -suorittimelta ja Radeon R7 -grafiikkaohjaimelta. Visuaalisesta kokemuksesta taas vastaa 2560 x 1440 pikselin OLED-näyttö. Moniin muihin ominaisuuksiin, kuten langattomalle laitteelle tärkeään akkukestoon, Sulon ei toistaiseksi ottanut kantaa.

Sulon Q:ta viimeistellään parhaillaan ja julkaisun pitäisi tapahtua loppukeväästä. Tarkempia tietoja hinnasta ja saatavuudesta kuullaan siis myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja