Mainos

Uutta tietoa pyörätuolilla liikkuneen naisen surmasta: Julmalla verityöllä yhtymäkohtia kahden vuoden takaisiin tapahtumiin, joissa nainen joutui silmittömän väkivallan uhriksi

0:14

Salosta kuolleena löydetty liikuntarajoitteinen nainen saattoi joutua henkirikoksen uhriksi riidan takia. Poliisi uskoo myös, että päihteillä on osuutta asiaan. Olosuhteet muistuttavat kahden vuoden takaisesta välikohtauksesta, jossa nainen yritettiin tappaa.

Kolmekymppinen nainen löydettiin kuolleena salolaisesta kerrostaloasunnosta noin kaksi viikkoa sitten. Ruumiin löysi poliisipartio, joka oli hälytetty paikalle melun vuoksi. Naisen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Salon Seudun Sanomat kertoi aiemmin, että nainen oli kohdannut vakavaa väkivaltaa jo aiemmin. Lehden mukaan nainen yritettiin kaksi vuotta sitten tappaa muutamasta muuntohuumegrammasta kehkeytyneen kiistan päätteeksi.

Tuntikausia jatkunut väkivalta oli lehden mukaan silmitöntä. Sen johdosta nainen vammautui ja joutui pyörätuoliin.

"Kyllä sellaisia viitteitä on, että päihtyneinä on oltu"

Tutkinnanjohtaja, komisario Joni Saarimäki kertoo, ettei tuorein rikosepäily poliisin käsityksen mukaan liity aiempaan välikohtaukseen. Jotain yhteistä tapauksilla kuitenkin on.

Saarimäen mukaan päihteet näyttelivät jonkinlaista roolia myös naisen kuolemaan johtaneessa tilanteessa.

– Kyllä siinä sellaisia viitteitä on, että päihtyneinä on oltu.

Yhtä lailla näyttää siltä, että ennen verityötä on riidelty.

– Asia on edelleen selvittelyn alla, mutta jotain erimielisyyttä siellä on ollut.

Saarimäen mukaan poliisi on saanut tutkinnan edetessä kuvan siitä, mitä asunnossa tapahtui. Hän ei avaa yksityiskohtia julkisuuteen.

Toinen epäilty vasta 15-vuotias

Poliisi on aiemmin kuvannut uhrin kohtaamaa väkivaltaa erityisen julmaksi. Saarimäen mukaan nainen surmattiin astaloa käyttäen.

Astalo voi olla käytännössä mikä tahansa lyömiseen soveltuva esine, jota ei ole alun perin kuitenkaan tarkoitettu aseeksi.

Henkirikoksesta epäillään parikymppistä miestä ja 15-vuotiasta tyttöä. Saarimäen mukaan poliisi selvittää yhä, mikä kummankin rooli naisen kuolemaan johtaneissa tapahtumissa on ollut.

Saarimäki ei vastaa kysymykseen siitä, ovatko kumpikin henkilöistä osallistunut väkivaltaan. Hän kuitenkin muistuttaa, että molemmat on vangittu teosta todennäköisin syin epäiltynä.

Poliisi tutkii tapausta murhana. Tapauksen syytteennoston määräpäivä on 28. helmikuuta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja