Uutistoimisto: Valko-Venäjän metroräjähdys saattoi olla terrori-isku

Ainakin 11 ihmistä on kuollut metrossa tapahtuneessa räjähdyksessä Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. Maan presidentin Alexander Lukashenkon mukaan loukkaantuneita on noin 100.

Nimettömän pysyttelevän turvallisuusviranomaisen mukaan tuhoisan räjähdyksen uskotaan olleen todennäköisesti terroriteko, kertoo uutistoimisto Interfax.

Räjähdys sattui Minskin keskustassa Oktjabrskajan metroasemalla illan ruuhka-aikana. Silminnäkijöiden mukaan metroasema täyttyi nopeasti savusta, joka levisi kadulla saakka.

- Siellä oli paljon savua ja metrovaunuista peräisin olevaa särkynyttä lasia. Pelkäsimme, että tukehtuisimme savuun, kertoi eräs silminnäkijä uutistoimisto Interfaxille.

Oktjabrskaja on yksi Minskin ruuhkaisimmista metroasemista, sillä se yhdistää kaksi metrolinjaa toisiinsa. Se sijaitsee lähellä presidentti Lukashenkon toimistoa.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan räjähdyksen takia metroliikenne pysäytettiin koko Minskissä, missä asuu 1,8 miljoonaa ihmistä. Valko-Venäjällä ei ole koskaan tehty vakavaa terrori-iskua.

Maan presidentti Lukashenko aikoo neuvotella tilanteesta maan turvallisuus- ja poliisijohdon kanssa vielä tämän illan aikana.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat