Uutissuomalainen: Sinisten jäseniä erotettu puolueesta Timo Soini -tapauksen vuoksi

Siniset on erottanut jäseniään Timo Soinin tapauksen takia, kertoo Uutissuomalainen.

Puoluesihteeri Jari Turpeisen mukaan puolueen jäsenyydestä on erotettu "useampi kuin yksi" paikallisyhdistys Espoon sinisten henkilö.

Turpeinen ei halua täsmentää erotettujen määrää eikä asemaa paikallisyhdistyksessä. Myöskään sinisten puheenjohtajistosta ei haluttu tarkentaa asiaa.

Potkuista päätti sinisten puoluehallitus sunnuntaina.

– Syy on, että he (erotetut) ovat rikkoneet puolueen sääntöjä, vahingoittaneet puolueen mainetta ja vaikeuttaneet puolueen toimintaa, Turpeinen sanoo.

Potkut liittyvät siihen, että Espoon sinisten hallitus erotti Timo Soinin Espoon sinisistä yksimielisellä päätöksellä 3. kesäkuuta.

Hallituksen mukaan Soini haittasi paikallisyhdistyksen toimintaa. Hallitus suivaantui ainakin siitä, että Soini esiintyi kesäkuun kuntavaalien edellä kahden Liike nyt -ehdokkaan rinnalla vaalimainonnassa. Ehdokkaat olivat eronneet Espoon sinisistä maaliskuussa.

Soini on nyt tyytyväinen

Soini piti erottamistaan laittomana, koska häntä ei ollut kuultu asiassa. Paikallisyhdistyksen mukaan toiminta vastoin yhdistyksen etua riittää perusteeksi erottamiselle eivätkä paikallisyhdistyksen säännöt edellytä kuulemista.

Soini toivoi, että puoluehallitus pyytää paikallisyhdistykseltä selvityksen asiasta ja erottaa puolueesta ne paikallisyhdistyksen toimijat, jotka ovat rikkoneet puolueen sääntöjä ja yhdistyslakia. Uutissuomalaisen tietojen mukaan puoluehallitus pyysi selvitystä, mutta ei sellaista saanut.

Soini kertoo olevansa nyt tyytyväinen.

– Olen tyytyväinen, että jäsenyyteeni kohdistuneet laittomat päätökset kumotaan ja syylliset vastaavat seurauksista, hän sanoo.

Yhdistysrekisterin tiedoista ilmenee, että Soini-päätöksen tehnyt Espoon sinisten hallitus – puheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä – rekisteröitiin 31. toukokuuta.

Siniset syntyi kesällä 2017, kun perussuomalaiset oli jakaantunut kahtia. Soini oli perustamassa sekä perussuomalaisia että sinisiä.

Lue myös:

    Uusimmat