Uutissuomalainen: Hakemuksia juridisen sukupuolen korjaamiseksi on tullut kuukaudessa yli tuhat

Asianajaja oikoo vääriä käsityksiä uudesta translaista – "Mikään tutkimus ei tue sitä" 1:49
Oletko kuullut väitteen seksuaalirikollisesta, joka pyrkisi naisten vankilaan sukupuoltaan korjaamalla? Asiantuntija tyrmää väitteen videolla: "Mikään tutkimus ei tue sitä"

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) on saanut kuukaudessa yli tuhat hakemusta juridisen sukupuolen korjaamiseksi, kertoo Uutissuomalainen. Lukemasta kertoo Uutissuomalaiselle DVV:n henkikirjoittaja Kaisa Myrsky.
 

Kuukausi sitten voimaan tullut niin sanottu translaki määrittää, että ihminen voidaan vahvistaa kuuluvaksi toiseen sukupuoleen kuin mihin hänet on väestötietojärjestelmään merkitty, jos hän esittää asiasta oman selvityksensä. Aiemmassa sukupuolen vahvistamista koskevassa laissa vahvistamisen edellytyksenä oli lääketieteellinen selvitys siitä, että henkilö kokee pysyvästi kuuluvansa eri sukupuoleen ja elää sen mukaisessa sukupuoliroolissa.

Valtaosa hakemuksista tuli uuden lain ensimmäisinä voimassaolopäivinä. Myrsky sanoo Uutissuomalaiselle, että hakemuksia naisesta mieheksi on tullut muutama kymmenen enemmän kuin miehestä naiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat