Uutissuomalainen: Alle puolet kannattaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden ottamista Kreikan pakolaisleireiltä

Suomalaisista kaksi viidestä kannattaa sitä, että Kreikan pakolaisleireiltä otettaisiin Suomeen lapsia, joilla ei ole vanhempia, kertoo Uutissuomalaisen teettämä kysely.

Kyselyn perusteella ajatusta vastustaa noin kolmasosa suomalaisista. Joka neljäs ei osaa kertoa kantaansa.

– Tulos antaa jälleen kerran sitä viestiä poliitikoille, että turvapaikkakysymys on voimakkaasti suomalaisia jakava, kiteyttää Eduskuntatutkimuksen laitoksen johtaja Markku Jokisipilä Turun yliopistosta Uutissuomalaiselle.

Kielteisintä suhtautuminen on 30–44-vuotiaiden parissa. Suopeimpia ovat yli 70-vuotiaat.
Hallitus on päättänyt, että Suomi vastaanottaa 175 turvapaikkaa hakevaa alaikäistä Kreikasta ja muista Välimeren maista. Suurimpien hallituspuolueiden eli SDP:n, keskustan, vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat ovat lasten vastaanottamisesta pääosin hyväksyvällä kannalla: sitä puoltavien osuus vaihtelee 58 prosentista 79:ään.

Puolueista perussuomalaisten keskuudessa ajatusta vastustetaan vahvimmin: heistä vain 16 prosenttia on sitä mieltä, että näitä lapsia tulisi ottaa Suomeen.

Kyselyn toteutti Tietoykkönen, ja siihen vastasi 1 000 suomalaista, jotka edustavat täysi-ikäisiä mannersuomalaisia. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat