Mainos

Uutisankkuri Urpo Martikainen jää eläkkeelle

MTV3:n uutisten pitkäaikainen uutisankkuri Urpo Martikainen jää eläkkeelle kesäkuun alussa. Martikainen nähdään viimeisen kerran uutisankkurina torstaina 27.5. 2010 Kymmenen Uutisissa.

Upi aloitti Kymmenen Uutisten uutisankkurina 28 vuotta sitten. Sitä ennen hän työskenteli toimittajana Yleisradiossa sekä Ruotsin radiossa ja televisiossa.

- Jatkan journalistista uraani vapaana taiteilijana. Maalaamisella välitän kuvia maailmasta sellaisina kuin minä ne koen, kertoo akvarellimaalaamista harrastava Martikainen jatkosta.

Urpo Martikainen on työskennellyt toimittajana vuodesta 1970 lähtien. 40 vuoden uran aikana hän on kokenut suuren määrän merkittäviä uutistapahtumia.

- Työni on ollut hyvin mielenkiintoista ja samalla etuoikeutettua siinä mielessä, että minulla on ollut mahdollisuus tietää uutisista jo ennen katsojia, arvioi Upi työtään.

Martikaisen työuran aikana journalismi ja varsinkin sen työvälineet ovat muuttuneet paljon.

- Olen seurannut aitiopaikalta tiedonvälityksen murrosta. Kaikki on muuttunut kohti digitaalista maailmaa, miettii Martikainen.

MTV3:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaavan päätoimittajan, Merja Ylä-Anttilan mielestä Urpo Martikainen on ollut sekä katsojien että työtovereiden arvostama uutisankkuri.

- Upin ammattimaiseen osaamiseen ja lujaan journalistiseen näkemykseen on voitu luottaa tiukkoinakin hetkinä, arvioi Merja Ylä-Anttila.

Ylä-Anttila kertoo, että Martikainen pitää katsojat mukana lähetyksen loppuun saakka. Urpon kehittämästä kevennyksen jälkeisestä "loppuheitosta" on tullut Kymmenen Uutisten tavaramerkki.

(MTV3)

Otteita uutisankkuri Urpo Martikaisen pitkän uran varrelta.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.