Uuteen autoon tuli parin sentin kokoinen vaurio – lunastukseenhan se meni

Kun puhutaan auton menemisestä lunastukseen, yleensä taustalla on tavallista suurempi kolari ja lopputuloksena kasa romua. Harvemmin kuitenkaan tulemme ajatelleeksi, kuinka herkkiä nykyautot voivat pahimmillaan olla.

Nimimerkkiä cdm85-251 käyttävä mies kertoo Corvette-foorumilla kohtaamastaan epäonnesta. Hän oli ajanut valtatietä uudella Corvette Grand Sportillaan, kun hän huomasi tiellä olevan pientä romua. Hän ei kuitenkaan ehtinyt hidastamaan tai väistämään, vaan suhautti autollaan romujen yli, sillä seurauksella, että jotain kolahti auton pohjaan. Mies meni näyttämään autoaan korjaamolle, josta tuli pysäyttävä tuomio.

Auton pohjaan osunut esine oli aiheuttanut parin sentin kokoisen halkeaman kardaanitunneliin, joka toimii muun muassa tärkeänä jäykisterakenteena auton pohjassa. Chevrolet ilmoitti, ettei heillä ole tarjota varaosaa ja vaikka olisikin, ei auton runkoa saisi entiselleen. Halkeaman hitsaaminen veisi niin ikään takuun. Vakuutusyhtiö ilmoitti auton olevan lunastuskunnossa, koska vauriota ei pystyisi korjaamaan.

Onni onnettomuudessa oli, että mies sai vakuutuksesta hyvät rahat. Hän hankki tilalle uuden vastaavan auton. Vanha auto on myynnissä huutokauppasivustolla, jossa sen korjauskustannuksiksi arvioidaan noin 7 600 dollaria.

Lähde: Corvette Forum, Jalopnik

***

1:10

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja