Uusien talojen hinnat taittuvat laskuun

Vanhat talot myytiin prosentin paremmalla hinnalla tammi-maaliskuussa kuin edellisellä neljänneksellä. Sen sijaan uusien talojen hinnat laskivat.

Tilastokeskuksen asuntojen hintatilastosta selviää, että vuoden takaisiin lukemiin verrattuna vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat peräti 3,9 prosenttia. Mielenkiintoista luvuissa on sen sijaan, että uusien kerros- ja rivitalojen hintojennousu katkesi. Koko maassa laskua edelliseen neljännekseen oli 0,9 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla hintojen lasku oli suurinta: 1,1 prosenttia. Muualla Suomessa hinnat laskivat 0,8 prosenttia. Vuosi sitten samaan aikaan uusien asuntojen hinnat nousivat koko maassa, ja vastaava luku oli 4,5 prosenttia.

Uusien asuntojen keskineliöhinta oli koko maassa 3 093 euroa, pääkaupunkiseudulla 4 137 euroa ja muualla maassa 2 717 euroa. Tiedot perustuvat suurimpien rakennuttajien ja kiinteistövälittäjien kauppahintatietoihin.

Vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 2 162 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 338 euroa ja muualla maassa 1 632 euroa.

MTV3

Kuvat: MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja