Uusi syömishäiriön muoto piinaa julkkisnaisia

Nykyihanteen mukainen nainen ei ole pelkästään laiha: hän voi myös mässäillä mitä tahansa ruokaa ja säilyttää silti upean ulkomuodon. Ilmiö lähentelee jo syömishäiriötä.

Daily Mail esittelee uuden syömishäiriön muodon, "liarexian". Valehtelun ja mässäilyn yhdistävä tila koskettaa erityisesti naisia: ystävien kesken ahmitaan valtavia määriä pitsaa ja herkkuja, mutta kotosalla syöminen on tiukasti säänneltyä, jopa paastoamista.

Naisjulkimoiden keskuudessa trendi on yleinen. Koska laihuutta on alettu karsastaa, todella hoikilla tähdillä on pakkomielle todistaa, että he syövät suuria annoksia epäterveellistä ruokaa. Nykyihanteen mukainen nainen ei ole pelkästään laiha: hän voi myös mässäillä mitä tahansa ruokaa ja säilyttää silti upean ulkomuodon.

GwynethPaltrow on ilmoittanut lehdille rakastavansa pitsaa, DrewBarrymore taas makaronia ja juustoa. KateHudson listaa suklaan lempiruoakseen, ja CameronDiaz vakuuttaa rakastavansa uppopaistettua kanaa. Julkkiskokki GordonRamsay on todistellut lehdissä, että hyvin hoikka VictoriaBeckham "syö kuin hevonen".

"Liarexia voi olla syömishäiriön muoto"

Osa julkkiksista toivoo paparazzien kuvaavan heitä syömässä. Hollywoodin tiedottajilla on tällaisille kuville jopa oma termi, DIPE: Documented Instance of Public Eating, siis "dokumentoitu julkinen syöminen".

– Julkimoilla on valtavia paineita olla hyviä roolimalleja. Silti kukaan ei usko, että julkimot syövät pikaruokaa ja kakkuja. Siksi kaikki turvautuvat DIPEen, kuvaa psykoterapeutti RachelMorris.

– Liarexia voi olla syömishäiriön muoto. Se liittyy häpeän tunteeseen ruokailun aikana ja saa voimaa oletuksesta, että muut ihmiset vaativat sinulta jotakin, Morris kuvaa.

Tutkimuksen mukaan yksi kolmesta brittinaisesta valehtelee painostaan. Moni luo julkisuuskuvaansa välittämällä "oikeanlaista" mielikuvaa rennosta asenteesta ruokaan, vaikka todellisuus voi olla aivan toinen, kertoo Daily Mail.

– Ilmiö on suorassa yhteydessä länsimaisen modernin yhteiskunnan arvoihin. Itsetunto on sekoittunut kehon muodon ja painoasioiden kanssa, kuvailee tohtori YoramInspector.

– Kärsiminen tapahtuu salassa. Syömishäiriökäyttäytyminen antaa heille kontrollin tunteen ja mahdollisuuden säädellä tunteita.


MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Getty Images, Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja