Uusi skandaali Ranskan maajoukkueessa: Kaksi pelaajaa pidätetty seksuaalirikoksesta epäiltynä

Kaksi Ranskan rugbymaajoukkueen pelaajaa on pidätetty Argentiinassa seksuaalirikoksesta epäiltynä. Joukkueen Etelä-Amerikan kiertueesta on muodostunut täydellinen fiasko.

Ranska voitti viikonloppuna Argentiinan Mendozassa pelatussa ottelussa 28–13. Ottelun jälkeiset tapahtumat ovat jääneet epäselviksi, mutta maan liiton saamat ensitiedot vaikuttivat huolestuttavilta.

Liiton puheenjohtaja Florian Grill ja varapuheenjohtaja Jean-Marc Lhermet joutuivat matkustamaan Etelä-Amerikkaan pikahälytyksellä, kun kaksi joukkueen pelaajista oli pidätetty epäiltynä seksuaalirikoksesta.

– Jos faktat vahvistuvat, ne ovat äärimmäisen vakavia, Grill kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Ajatuksemme ovat nuoren naisen luona. Jos, vielä kerran, tämä on totta, se on vastoin kaikkea, mitä rugby tekee, luo ja on, ja mitä 2 000 amatööriseuraa tekevät päivästä toiseen.

BBC:n mukaan pidätetyt pelaajat ovat 21-vuotias Oscar Jegou ja 20-vuotias Hugo Auradou, jotka ehtivät juuri vasta debytoida maajoukkueessa. Pelaajat pidätettiin maanantaina ja heidät siirretään takaisin Mendozaan tutkintaa varten.

Myös Ranskan urheiluministeri Amelie Oudea-Castera on ollut yhteydessä maan rugbyliittoon ja Ranskan Argentiinan-suurlähetystöön.

– Jos tutkinta vahvistaa väitetyt faktat, he ovat syyllistyneet sanoinkuvaamattomaan julmuuteen, Oudea-Castera kommentoi.

Skandaalit ovat seuranneet Ranskaa läpi käynnissä olevan turnausmatkan. Aiemmin joukkueen puolustaja Melvyn Jaminet lähetettiin kiertueelta kotiin hänen esitettyään sosiaalisen median videolla rasistisen kommentin.

Ranskan maajoukkueen on määrä pelata seuraavaksi keskiviikkona Uruguayta vastaan Montevideossa. Sen jälkeen joukkue palaa jälleen Argentiinaan sunnuntain uusintakohtaamista varten.

Lähteet: Reuters, BBC

Lue myös:

    Uusimmat