Mainos

Uusi pääministeri on eteläpohjalainen citykepulainen

Tulevan pääministerin Mari Kiviniemen henkilötiedoissa syntymäpaikkana lukee Seinäjoki, mutta lapsuutensa ja nuoruutensa hän on viettänyt Jalasjärven Alavallin kylällä, Haukinevan turvetuotantoalueen kupeessa.

Seudun elämänmuotoon voi tutustua tarkemmin Rehupiikles-yhtyeen tuotannossa, jota Kiviniemikin on lauleskellut koulutyttönä silloisen musiikinopettajansa Joose Tammelinin, yhtyeen puuhamiehen komennossa.

Kiviniemi on monessa mielessä kummajainen. Hän on eteläpohjalainen liberaali, joka puhuu sujuvasti englannin lisäksi ruotsia ja saksaa, viimemainittua kiitos vaihto-oppilasvuoden. Nykytaidot saksassa riittävät "läpän heittämiseen" vieressä istuvan saksalaiskollegan kanssa EU:n ministerineuvoston kokouksessa.

Hän on myös citykepulainen kansanedustaja, joka istuu Helsingin kaupunginvaltuustossa. Kun listaan lisää metsästäjätutkinnon ja viime marraskuussa ammutut hirvi- ja karhumerkit, tämä huilun ja pianon soittoa ja liikuntaa harrastava kahden lapsen äiti on varsinainen monipuolisuusihme.

42-vuotiaana Kiviniemeä ei voi enää kutsua politiikan broileriksi, sillä hänellä on takanaan 15 vuotta eduskunnassa ja yli 1 300 vuorokautta ministerinä.

Kun pääministerin pesti päättyy joskus ensi vuoden toukokuussa, ministeripäiviä on jo yli 1 600, millä päädytään kaikkien aikojen naisministerilistalla jonnekin Elisabeth Rehnin (r.) rinnalle ja naispääministerien tilastossa selväksi ykköseksi. Anneli Jäätteenmäki (kesk.) jää kakkoseksi jo elokuun lopussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.