Mainos

Uusi laki nostaa isännöintipalveluiden hintoja

Isännöinnin ammattilaiset 2010 -tutkimuksen mukaan heinäkuun alussa voimaan tuleva uusi asunto-osakeyhtiölaki lisää ammattimaisten isännöintipalveluiden kysyntää. Samalla palveluiden hintojen ennustetaan nousevan.

Isännöintialan ammattilaiset uskovat vahvasti, että 1.7.2010 voimaan tuleva uusi asunto-osakeyhtiölaki edistää ammattimaisen isännöinnin käyttöä. Isännöinnin palvelukokonaisuus laajenee, minkä ennustetaan nostavan isännöintipalveluiden hintoja.

Työsarkaa tulee isännöintiin lisää erityisesti uuden lain vaatimista korjaustarveselvityksistä ja huoneistokohtaisista muutostyörekistereistä. Lähes kolmannes isännöitsijöistä ilmoittaa, että korjaustarveselvitykset eivät ole asiakastaloyhtiöissä kunnossa. Vajaalla viidenneksellä isännöintiyrityksistä huoneistokohtaisten muutostyörekisterien valmistelu oli vielä kesken.

Ammattimaista isännöintiä vaaditaan

Isännöintiliiton mukaan suurimmat haasteet lakimuutos tuo niihin taloyhtiöihin, joissa ei vielä ole ammattimaista isännöintiä. Näitä taloyhtiöitä on lähes 30 000 ja niistä valtaosa on pieniä rivitaloja tai paritaloja.

- Kiinteistönvälittäjät tulevat vaatimaan uusien määräysten mukaisia isännöitsijäntodistuksia. Jos isännöitsijäntodistuksessa on puutteita, välittäjä ei välttämättä uskalla ottaa kohdetta myyntiin, kertoo Kiinteistönvälitysalan keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Malila.

Jos isännöitsijäntodistus on puutteellinen, täytyy asunto-osakkeen ostajan punnita, haluaako ostaa osakkeen yhtiöstä, jolla ei ole korjausohjelmaa tai jonka korjaushistoria on epämääräinen.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.