Uusi laihdutusvinkki New Yorkista – onnistuisiko tämä sinulta?

Dieettiä ei tulisi aloittaa yhtäkkiä: aivoja tulisi opettaa jo kolme viikkoa etukäteen luopumaan herkuista, neuvoo dieettioppaan kirjoittanut Eileen Daspin.

Tilanne lienee tuttu kaikille. Työkaverisi tarjoaa suklaakeksiä ja dieettisi tyssähtää nopeammin kuin ehdit sanoa "suklaa". Mikä avuksi? Viimeisin kikka New Yorkista on harjoittaa aivojasi olemaan antamatta periksi herkuille – ennen kuin laihdutuskuuri alkaa.

– Painonpudotus vaatii henkistä voimaa, ei vain tahdonvoimaa. Juoksijat treenaavat maratonille. Laihduttajat vain aloittavat laihduttamaan. Älä tee näin, neuvoo The Manhattan Diet -kirjan kirjoittaja Eileen Daspin.

Daspinin neuvo on valmistaa itseäsi dieettiin samalla tavalla, kuin urheilija valmistautuisi fyysisesti ja henkisesti koitokseensa. Harjoita aivojasi luopumaan lempiruoistasi. Ennen kuin aloitat dieetin, psyykkaa itseäsi kolme viikkoa etukäteen keskittymällä luopumaan yhdestä herkusta kerrallaan.

Tiedemiehet sanovat, että tavan rikkominen vie 21 päivää. Vie siis tämän verran aikaa, että saat itsesi valmiiksi ja annat itsellesi paremmat mahdollisuudet onnistua.

10 päivää ilman yhtä herkkua


Aloittaaksesi prosessin, määrittele ne herkut, jotka laukaisevat herkkuhimosi. Ne epäterveelliset pikkupurtavat, joita et pysty jättämään syömättä.

– Kun olet määritellyt yhden ruoan, tee itsellesi lupaus olla syömättä sitä kymmeneen päivään. Jos pystyt olemaan tuon ajan ilman herkkua, voit vetää samalla linjalla toiset kymmenen päivää. Ja seuraavat. Ja siihen mennessä olet rikkonut kierteen. Saatat syödä kyseistä herkkua jälleen, mutta himo siihen on kadonnut, Daspin vakuuttaa.

Kun varsinainen dieetti alkaa, huomaat sen olevan paljon helpompaa. Sinun tulisi olla motivoitunut valmistamaan itsesi dieettiin sen sijaan, että valmistelisit itseäsi pudottamaan painoa.

– Voit treenata itsesi olemaan himoitsematta tiettyjä ruokia. Esimerkiksi: vaikken ole enää kasvissyöjä, syön harvoin lihaa. Menetin vain makuni siihen. Näin voit organisoida suosikkiherkkusi uudelleen, Daspin kannustaa.

Toinen keino on löytää yksinkertainen, terveellinen ruoka, jota rakastat ja jota voit syödä epäterveellisten suosikkiherkkujesi sijaan. Toimisiko esimerkiksi sushi, kukkakaali tai tuoreet hedelmät? Ja kun tunnet ruokahimon iskevän, voit ensi hätään napsaista tämän ruoan täyttämään vatsaasi. Näin treenaat itseäsi psykologisesti etsimään jotain terveellistä suuhunpantavaa, kun alat tuntea oloasi nälkäiseksi.

Jos kuitenkin sorrut, älä ole liian ankara itsellesi – keskity uudelleen ja muista, että huomenna on uusi päivä.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja