Uusi japanilaiskeksintö: Syö vähemmän dieettilasit päässä ja laihdu!

Uusi japanilainen keksintö saattaa mullistaa laihduttajien elämän. Läntisen pallonpuoliskon painonpudottajat tosin saattavat pitää näkemäänsä hiukan liian suurena palana haukattavaksi.

Japanilaiset ovat luoneet muutaman uuden keksinnön laihduttajien avuksi. Painonpudotuksesta haaveilevan on laitettava päähänsä silmälasit, jotka huijaavat syöjänsä ajattelemaan ruoan olevan 50 prosenttia suurempaa, vaikka kädet ja muu ympäristö näyttävät normaalin kokoisilta. Lasien on tarkoitus saada käyttäjänsä syömään todellisuudessa vähemmän, vaikka he uskovatkin syövänsä enemmän.

Toinen vekotin, jota testattiin samassa laboratoriossa, on nimeltään MetaCookie+. Tämä "virtuaalimaistiaispäähine" lähettää tietyn ruoan tuoksua käyttäjän nenään samalla, kun se antaa laihduttajan nähtäväksi kuvia ruoista televisioruudun kautta, kuin ruoat olisivat hänen käsissään. Päähine on suunniteltu alentamaan ruokahalua huijaamalla mielen aistihavaintoja ruoasta. Konseptin ideana on saada aivot ajattelemaan, että minkä henkilö näkee ja haistaa, on oltava todellista.

Molemmat prototyypit on suunnitellut tutkijatiimi Tokion yliopistossa, Japanissa, professori Michitaka Hirosen johdolla.

Tutkimukset osoittivat, että 50 prosenttia ruokaa näöllisesti suurentavia laseja käyttävät henkilöt nauttivat leivonnaisia 9,3 prosenttia vähemmän kuin he, jotka eivät käyttäneet laseja. Vastaavasti kun kekseistä tehtiin 33 prosenttia pienemmän näköisiä kuin mitä ne todellisuudessa olivat, laseja käyttävät henkilöt söivät niitä 15 prosenttia enemmän.

Kolmas omituinen tapa huijata mieltä olivat vähemmän huomiota herättävät siniset dieettilasit, joiden tarkoitus oli saada käyttäjänsä ruokahalu matalammaksi. Pilottityylisten lasien siniset linssit saavat ruoan näyttämään vastenmieliseltä. Japanilaisyritys Yumetain mukaan idea perustuu siihen, että tieteen mukaan sininen väri rauhoittaa ruokahalua herättävää osiota aivoissa.

Lue myös:


Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja