Uusi Ferrari-pomo taustoittaa kohuttua Vettel-linjaustaan: ”Hän on meidän mestarimme”

Ferrarin uusi tallipäällikkö Mattia Binotto seisoo yhä vankasti sanojensa takana: Sebastian Vettel on italialaistiimin ykkösmies, mikä on tärkeää tehdä selväksi heti kauden alussa.

Binotton lausunto Vettelin asemasta Ferrarin pääprioriteettina ennen toista kuljettajaa Charles Leclercia herätti huomiota ennen Barcelonan F1-testien alkua. Muun muassa kilpailijatiimi Mercedeksen Toto Wolff piti lausuntoa selvänä linjauksena uudesta toimintatavasta.

21-vuotiaalta Leclercilta odotetaan yhä vahvoja otteita Ferrarilla, mutta Binotton mukaan tilanne on monacolaisen vahvan testiesiintymisenkin jälkeen sama.

– He kaksi saavat kyllä taistella keskenään. Emme käske Charlesia hidastamaan tai Sebastiania olemaan nopeampi, Binotto selventää.

– He kumpikin tekevät parhaansa, mutta meidän täytyy tietysti katsoa isoa kuvaa, ja Sebastianilla on enemmän kokemusta. Hän on ollut meillä monta vuotta ja voittanut mestaruuksia, joten hän on meidän mestarimme, tallipomo jatkaa.

Maurizio Arrivabene piti tiukasti huolta siitä, että Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen pidettiin ainakin ulospäin tasaveroisena tiimikaksikkona. Uusi linjaus on Binotton keino varmistaa Vettelille parhaat olosuhteet mestaruustaisteluun, mutta asetelma on hänen mukaansa hyväksi myös Leclercin sisääntulolle.

– Uskon, että se on hyväksi myös Ferrarille. Kausi on vasta alussa, ja pitää varmistaa, ettet hankaloita tilannetta, Binotto kommentoi.

Leclerc ajoista riippumatta oikea valinta Ferrarille

Leclercin täräytettyä torstaina testien pohja-ajaksi rataennätystä lähestyvät 1.16,231, Vettel paranteli kärkitulosta viimeisenä ajopäivänä tasan sadasosalla. Tämä aikavertailu ei ole Binotton mukaan mikään järkevä mittari kuskien keskinäisestä tasosta.

– Charles on hyvä ja erittäin nopea kuljettaja. Sen olemme kyllä jo tienneet, koska hän on ollut jo niin monta vuotta Ferrarilla ja näimme häntä viime kaudella Alfa Romeolla. Ei hän siis sillä tavalla ole yllättänyt meitä, Binotto sanoo.

– Hän on keskittynyt täällä Barcelonassa itseensä, opetellut autoa ja uuden tiimin kanssa työskentelyä. Radalla on ollut vähemmän taistelua kuljettajien välillä, joten huomio on keskittynyt enemmän auton ymmärtämiseen.

– Testit eivät ehkä ole mittari sille, oliko valinta oikea. Se oli varmasti oikea valinta, mutta aikaa näyttää meille vähän enemmän, hän vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat