Voiko Ferrarin päätös Vettelin suosimisesta vahingoittaa Valtteri Bottasta? – ”Tuo on selvä linjaus”

Mercedes-pomo Toto Wolffin mukaan Ferrarin linjaus Sebastian Vettelin suosimisesta mestaruustaistelussa kertoo italialaistiimin kovista paineista voittaa F1:n maailmanmestaruus.

Ferrarin uusi tallipäällikkö Mattia Binotto kertoi viime viikolla julkisen linjauksen, jollaista italialaistiimissä ei ollut Kimi Räikkösen aikana: Sebastian Vetteliä suositaan nyt ratkaisuissa Charles Leclercin kustannuksella.

– Minusta on normaalia, varsinkin alkukaudesta, että tietyissä tilanteissa Sebastian on prioriteettimme. Hänen avullaan tähtäämme maailmanmestaruuteen, Binotto linjasi Ferrarin julkistustilaisuudessa.

– Emme kuitenkaan tee oletuksia. Perimmäinen päämäärä on voitto Ferrarille, hän lisäsi.

Wolff: Binotto haluaa tehdä tämän omalla tavallaan

Mercedes-pomo Toto Wolff oli maanantain testiavauksessa tietoinen kilpailijan tekemästä painotuksesta. Lewis Hamiltonon käynyt kaksi vuotta MM-taistelua pääasiassa Vetteliä vastaan, mutta samalla tallikaverit Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen ovat saaneet kisata vapaasti niin kauan kuin ovat olleet pistekamppailussa mukana.

Jos Ferrari aloittaa aggressiivisen pisteiden keräämisen Vettelin hyväksi, tiukassa tilanteessa Mercedes joutuu entistä tarkemmin katsomaan paremmassa asemassa olevan kuskinsa etua. Siksi Bottaksen on pystyttävä haastamaan tallikaverinsa Hamilton, jottei asetelma käänny aiempaa varhaisemmassa vaiheessa brittikuskin puoleen.

Wolffin mukaan Ferrarilta tulevat puheet ovat ymmärrettäviä huomioiden tiimin kovat paineet mestariksi palaamisesta.

– Mattialla on valtava tehtävä edessään, ja uskon, että hän haluaa tehdä sen omalla tavallaan, Wolff kommentoi maanantain lehdistötilaisuudessaan.

– Tallimääräykset ovat aina erittäin ristiriitainen aihe. Puhuimme niistä viime vuonna, oli kyse sitten Mercedeksestä tai Ferrarista, ja tuon kanssa ulos tuleminen kauden alussa on selvä linjaus, hän myöntää.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat