Charles Leclerc seuraa Sebastian Vettelin tekemistä etäämmältä – ”En yritä kysellä neuvoja häneltä”

Ferrarin tallikaksikko Sebastian Vettel ja Charles Leclerc ajavat F1-testeissä jakamaansa autoa hyvin eri tavalla, mutta nuorten monacolaisen mukaan tiimi saa kuitenkin heiltä hyvin samanlaista palautetta. Mitään vinkkejä hän ei aio nelinkertaiselta mestarilta kysellä.

Vettel kertoi aiemmin tällä viikolla huomanneensa Leclercin vievän Ferraria eri lailla kuin edellinen tallitoverinsa Kimi Räikkönen. Leclerc vahvistaa tämän.

– Meillä on toki aika erilaiset ajotyylit, mutta palaute on samanlaista, joten se on hyvä asia tiimille, Leclerc pohtii.

Siinä missä Vettelin mukaan puhetta talliparin kanssa riittää ja asioita jaetaan pilttuussa kuskilta toiselle, Leclerc näkee asetelman hiukan etäisempänä.

– Meidän täytyy tehdä töitä yhdessä, mutta hän haluaa lyödä minut radalla yhtä paljon kuin minä haluan lyödä hänet.

– Ei se ole niin, että menisin hänen luokseen ja yrittäisin kysellä neuvoja, mutta voin todellakin oppia häneltä katsomalla hänen dataansa ja tapaansa työskennellä tiimin kanssa. Eli se on ollut todella iso apu, hän myöntää.

Ferrarilla on tapahtunut kausien välissä isoja muutoksia. Tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen vaihtuminen Mattia Binottoon oli niistä suurin, mutta uudelleenjärjestelyitä on tapahtunut paljon muitakin. Leclercin silmään ilmapiiri on Maranellossa kunnossa.

– Minusta se on tosi rauhallinen ja positiivinen, joten se on hyvä koko tiimin kannalta. Tuntuu siltä, että tiimiä ympäröi positiivinen energia. Katsotaan, miten tämä menee, Leclerc toteaa.

Leclerc ajoi torstaina talvitestien tähän asti nopeimman kierroksen 1.16,231. Vettel päättää Ferrarin testiurakan perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat