Ferrari-pomolta paljastus Sebastian Vettelistä ja Kimi Räikkösen korvaajasta – roolit selvillä

Ferrarin uusi tallipäällikkö Mattia Binotto paljasti ja myönsi, että Ferrari aikoo ajattaa Sebastian Vetteliä tallin ykköskuskina. Kimi Räikkösen paikan perinyt Charles Leclerc aloittaa puolestaan Ferrari-uransa kakkoskuskina.

Binotto puhui asiasta Ferrarin uuden auton julkistustilaisuudessa Italian Maranellossa.

Talvella Ferrarin tallipäälliköksi nimitetyn Binotton mukaan italialaistallin tavoite on se, että Vettel pystyisi voittamaan kuljettajien mestaruuden.

– Mielestäni se on ihan normaalia, että varsinkin kauden alussa, prioriteettimme on Sebastian. Hän on se, jonka johdolla haemme mestaruutta, Binotto sanoi GPblog.com:n mukaan.

– Mutta ei tässä tarvitse olla mitään ennakkoluuloja – absoluuttinen prioriteettimme on se, että Ferrari voittaa, Binotto jatkoi.

Asetelma ei ole sinänsä uusi, sillä jo viime vuosina suomalaiskuski Räikkönen antoi apua Vettelille tiukoissa paikoissa.

Viime vuonna F1:ssä debytoinut Leclerc hurmasi heti Sauberin riveissä. Otteet toivat hänelle lopulta paikan Ferrarilta.

Binotton mukaan Leclercillä on hyvä mahdollisuus imeä oppia Vettelin vierellä.

– Sebastianin ei tarvitse todistella ja hän on edelleen meidän kärkihahmo. Kuten Charles itsekin on todennut, hänellä on vielä paljon opittavaa, mutta samalla tiedämme sen, miten lahjakas hän on.

– Toivottavasti meillä on ongelma siinä, miten pystymme johtamaan kahta kuljettajaa, jotka ovat molemmat aivan kärkitaistossa mukana, Binotto pohdiskeli. 

Lue myös:

    Uusimmat