Mainos

Uusi asetus voimaan: Liikkumista Talvivaaran alueella rajoitetaan

Sisäasiainministeriö on antanut uuden asetuksen liikkumis- ja oleskelurajoituksista. Liikkumista rajoitetaan esimerkiksi Talvivaaran ympäristössä. 

Asetusuudistus on välttämätön, koska uusi poliisilaki tulee voimaan vuoden 2014 alusta, jolloin voimassaolevan poliisilain nojalla annetut liikkumis- ja oleskelurajoitusasetukset kumoutuvat. Myös uusi asetus tulee voimaan vuoden alusta. 

Uudessa asetuksessa liikkumista rajoitetaan esimerkiksi vankiloiden, eräiden kaivos- ja tehdasalueiden, ydinvoimaloiden ja lentopaikkojen sekä presidentin virka-asunnon sekä kesäasunnon alueilla. 

Uusia liikkumis- ja oleskelurajoitusten alaisia kohteita ovat muun muassa presidentin virka-asunto Mäntyniemi sekä Talvivaaran kaivosalue. Myös Olkiluodon ydinvoimalaa koskevaa liikkumis- ja oleskelurajoitusaluetta laajennetaan aiemmasta. 

Sakkotuomio mahdollinen 

Sisäasiainministeriön asetuksella voidaan rajoittaa liikkumista tai oleskelua kohteessa tai sen ympäristössä kohteesta aiheutuvan tai siihen kohdistuvan vaaran vuoksi. Asetuksella voidaan myös kieltää turvallisuutta vaarantavien esineiden tuonti kohteeseen. Rajoituksen rikkomisesta voidaan tuomita sakkoon.

Asetuksessa edellytetään, että rajoituksen alainen kohde merkitään selkeästi ja tarvittaessa aidataan käyttötarkoituksen kannalta keskeisimmät alueet.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja