Uuniperuna sieni- , makkara- ja tonnikalatäytteellä 24.2.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Uuniperuna


1 jauhoinen peruna ruokailijaa kohti
merisuolaa
Pese perunat hyvin ja pistele niihin reikiä esim haarukalla. Kypsennä uunissa 180-200C asteessa noin 1-1 1/2 tuntia perunan koosta riippuen. Kokeile kypsyys haarukalla.

Täytteet: Sienitäyte


300 g tuoreita sieniä (herkkusieniä, siitakkeita tai osterivinokkaita )
1 sipuli
1/2-1 dl kevätsipulia
1 dl creme fraicea
1 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuriaPilko sienet ja sipulit pieniksi kuutioiksi ja silppua kevätsipulit. Laita aineet astiaan ja lisää sekaan creme fraicea sekä valkoviinietikka. Mausta mustapippurilla. Anna vetäytyä hetki viileässä ja tarjoa höyryävän kuuman perunan kera.

Makkaratäyte


2 dl lenkkimakkaraa
1 dl kuutioitua etikkapunajuurta
1/2 dl juustoraastetta
1 dl kermaviiliä
1 rkl sinappia
1 dl silputtua tuoretta persiljaa
mustapippuria
Leikkaa lenkkimakkara ja punajuuri pieniksi kuutioiksi. Laita astiaan johon lisäät juustoraasteen ja kermaviilin sekä sinapin. Sekoita aineet keskenään. Mausta tuoreella persiljalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja tarjoile.

Tonnikalatäyte


1 prk tonnikalaa öljyssä
1/2 dl majoneesia
2-3 rkl chilikastiketta
1 rkl kaprista
1 dl silputtua kevätsipulia
Avaa tonnikala ja valuta ylimmääräinen öljy pois. Laita tonnikalat astiaan ja lisää majoneesi, chilikastike, kaprikset ja silputut sellerit. Lopuksi silppua runsaasti kevätsipulia sekaan. Sekoita seos tahnamaiseksi. Tarkista maku ja tarjoa perunan täytteenä. Tonnikalatäyte sopii hyvin myös leipien täytteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat