Uuden MacBook Pron näppäinten alta paljastui silikonikalvo – tekeekö tämä Applen lisäys näppäimistöstä kestävämmän?

Uudessakin MacBook Prossa on käytössä edeltävistä MacBook Pro -malleista sekä alun perin 12 tuuman MacBookista tuttu perhosmekanismi näppäimistössä. Aiemmissa malleissa näppäimistö on aiheuttanut paljon ongelmia, sillä yksittäisiä näppäimiä on laajasti jumiutunut kokonaan tai osittain ala-asentoon tai näppäinten painallukset ovat alkaneet rekisteröityä kahtena painalluksena tai eivät lainkaan. Applea vastaan on nostettu näppäimistöongelmien takia useampia joukkokanteita ja kesäkuun lopulla se aloittikin huolto-ohjelman, jonka myötä se myönsi ongelmat ”pienessä prosentissa” laitteita ja lupautui korjaamaan näppäimistöongelmia ostopäivästä neljän vuoden ajan maksutta.

Julkistaessaan tällä viikolla uudet MacBook Pro -mallit, totesi Apple parannetun näppäimistön kolmannen sukupolven perhosmekanismilla olevan aiempaa hiljaisempi reaktiona saatuun palautteeseen, muttei ottanut suoraan kantaa luotettavuuteen. Tämä herätti kysymyksiä siitä, tulevatko tutut näppäimistöongelmat yhtä pahalla tavalla vaivaamaan yhä myös uutuuksia.

iFixitin löydösten perusteella Apple on kuitenkin pyrkinyt vähentämään näppäimistön vikaherkkyyttä. Kunkin näppäimen alle lisätyn silikonikalvon pitäisi suojata perhosmekanismia pölyltä ja muulta lialta, ja vähentää näin ongelmia.

iFixit spekuloi, että Applen lupaama uuden näppäimistön hiljaisempi toiminta on vain sivuvaikutus lisättyjen silikonikalvojen todellisesta tarkoituksesta eli lian pitämisestä pois näppäinten mekaniikasta. iFixitin mukaan Apple on myös aiemmin patentoinut juuri nyt uudesta MacBook Prosta löydetyn tapaisen silikoniratkaisun suojaamistarkoituksessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja