Uuden Alfa Romeo Giulian moottorivaihtoehdot paljastuivat

Alfa Romeo on toistaiseksi kertonut julkisuudessa vain Giulian tulevasta huippumallista. Nyt sen alapuolelle paljastui kolme diesel- ja kolme bensiinivaihtoehtoa.

Kaikki odottavat kuvankauniin Alfa Romeo Giulian esittely ensi keväänä. Tähän saakka kaikki huomio on pidetty 500 hevosvoimaisessa huippumalli Quadrifogliossa, mutta nyt myös myyntimallien tiedot ovat vuotaneet julkisuuteen.

Tarjolle tulee kolme tehovaihtoehtoa nelisylinterisestä 2,2-litraisesta JTDM-turbodieselistä. Aloitusmallissa on 150, keskimmäisessä 180 ja tehokkaimmassa 210 hevosvoimaa. Kaksi ensimmäistä näistä on 500-hevosvoimaisen huippumallin tavoin takavetoisia, kun taas tehokkain diesel tulee tarjolle vain nelivetoisena. Tiettävästi nelivetomallisto laajenee myöhemmin myös pienempitehoisiin versioihin.

Perusbensamoottorin virkaa hoitaa 2,0-litrainen nelisylinterinen turbomoottori. Aloitusmallina toimii 200-hevosvoimainen takavetomalli. Keskimmäinen 250 hevosvoimaa tarjoava malli on aina nelivetoinen, kun taas 2,0-litraisten tehokkain 280-hevosvoimainen versio tulee tarjolle sekä taka- että nelivetoisena. Bensamalliston piikkipaikalta löytyy jo pitkään tiedossa ollut 500 hevosvoimainen ahdettu V6, joka tulee tarjolle sekä taka- että nelivetoisena. Joka nurkasta raapivassa mallissa tehoa on takavetoisesta poiketen 490 hevosvoimaa.

Tällä moottorivalikoimalla kaunislinjainen italiatar on hyvin suorasti suunnattu etelä-saksalaisten premium-merkkien kimppuun. Kauniin ulkokuoren ja mielenkiintoisten moottorien lisäksi sisustuksen odotetaan olevan kilpailijoiden tasolla. Kaiken kaikkiaan Giulian myötä on alkamassa Alfa Romeon uusi aikakausi.

Lue myös:

    Uusimmat