USU: Haaviston ja Stubbin ero on kaventunut

Joku heistä on Suomen seuraava presidentti 0:42
Yksi heistä on Suomen seuraava presidentti.

Vihreiden tukema Pekka Haavisto on edelleen suosituin ehdokas Suomen seuraavaksi presidentiksi Uutissuomalaisen teettämässä kyselyssä. Haavistoa kannattaa tehtävään 24 prosenttia vastaajista.

Toiseksi suosituin ehdokas on kokoomuksen Alexander Stubb 21 prosentin kannatuksella.

Haaviston ja Stubbin ero on kaventunut Uutissuomalaisen edellisestä, syyskuussa toteutetusta kyselystä. Siinä Haavisto sai 26 prosentin ja Stubb 18 prosentin kannatuksen.

Uutissuomalaisen mukaan Haavisto kerää kannatusta tasaisesti kaikilta väestöryhmiltä mutta erityisesti naisilta. Stubbin kannatus on voimakkaammin painottunut iäkkäisiin ja suurituloisiin.

Kolmanneksi suosituin ehdokas Uutissuomalaisen tuoreessa kyselyssä on perussuomalaisten Jussi Halla-aho, jota toivoo presidentiksi kymmenen prosenttia vastaajista. Keskustan tukemaa Olli Rehniä kannattaa yhdeksän prosenttia.

Vasemmistoliiton Li Anderssonia sanoi kannattavansa kuusi prosenttia vastaajista. Sitoutumaton Mika Aaltola sai viiden prosentin kannatuksen, SDP:n Jutta Urpilaisen suosio oli neljä prosenttia.

Tietoykkösen toteuttamaan kyselyyn vastasi 1 000 suomalaista 14.–23. marraskuuta. Kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat