Uskomaton tositarina: Vauvan itku herätti äidin koomasta

Moni äiti tietää että oman vauvan itku herättää syvänkin unen läpi, mutta yhdysvaltalainen Shelly Ann Cawleyn kokemus on jo aivan omaa luokkaansa – hän heräsi lapsensa itkuun koomasta.

Shelly Ann Cawleyn synnytys käynnistyi syksyllä 2014 ja päättyi hätäsektioon. Vauva syntyi terveenä, mutta toimenpidettä varten nukutetun Cawleyn tilanne ei ollut yhtä hyvä – hän vaipui koomaan.

Hoitohenkilökunta piti jo lähes varmana ettei nainen pelastuisi, kunnes hoitaja Ashley Manus keksi kokeilla ihokontaktia. 

Lapsi oli viety synnytyksen jälkeen toiselle osastolle, mutta hänet tuotiin nopeasti Cawleyn luo ja asetettiin hänen rinnalleen. 


 Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Ihokontaktia hyödynnetään yleisesti synnytyksen jälkeen, sillä se vaikuttaa muun muassa maidon herumiseen ja tuo tietysti turvaa lapselle.

– Ihokontaktista on paljon hyötyä niin vauvalle kuin äidillekin, joten ajattelimme, ettei sen kokeilemisesta olisi mitään haittaakaan, Manus kertoo People-lehden haastattelussa. 

"Siellä jossain hän kuulee lapsensa itkun"

Hoitajat olivat varmoja että jos äiti kuulisi lapsensa itkun, hän selviäisi koomasta. Mutta pieni Rylan rauhoittui syliin niin tehokkaasti, että hän nukahti. 

– Kutitimme ja jopa hieman nipistimme häntä, ja kymmenen minuutin kuluttua hän päästikin kunnon kiekaisun, Manus kertoo. 

Pienen Rylanin itku sai aikaan ihmeen. Hoitajan mukaan elintoimintoja mittaavat monitorit heräsivät henkiin sillä sekunnilla, kun vauva päästi parkaisun. 


Äiti ja tytär sairaalassa. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

– Tiesimme, että jollain tavalla siellä jossain hän pystyy kuulemaan lapsensa itkun, Rylan pelasti äitinsä hengen, hoitaja toteaa. 

Äiti ja lapsi näkivät toisensa ensimmäisen kerran viikko synnytyksen jälkeen, mutta dramaattisesta alusta huolimatta he elävät tällä hetkellä tavallista, onnellista perhe-elämää. 

Katso video äidin ja lapsen ensimmäisestä kohtaamisesta

Lue myös:

    Uusimmat