Mainos

Uskomaton tositarina: Teini-ikäinen tyttö elää elämäänsä muovisaavissa

Teini-ikäinen Rahma Haruna kärsii harvinaisesta sairaudesta, jonka vuoksi hänen kätensä ja jalkansa eivät ole kehittyneet lainkaan.

Barcroft TV uutisoi 19-vuotiaan Rahma Harunan tarinan: Harvinaisesta sairaudesta kärsivä nainen elää elämäänsä muovisangossa, eikä pysty itse esimerkiksi peseytymään tai syömään, vaan tarvitsee kaikessa apua. 

Nigerialainen Rahma syntyi terveenä vauvana, mutta kuuden kuukauden iässä alkoivat ongelmat – hänen kasvunsa pysähtyi, eikä hän oppinut liikkumaan samalla tavalla kuin muut samanikäiset lapset. 

Rahman unelmana on perustaa ruokakauppa. 

– Kuuden kuukauden iässä hän oppi istumaan, mutta hän ei enää oppinut ryömimään, Rahman äiti Fadi kertoo Barcroft TV:n haastattelussa. 

– Sairaus nosti ensin kuumeen ja siitä se lähti. Vatsakivut tulivat seuraavaksi ja siirtyivät hänen käsiinsä ja jalkoihinsa, eikä hän pystynyt enää käyttämään niitä, äiti jatkaa. 

Perhe kuljettaa Rahmaa kotikylässä pyörätuolin avulla. 

Rahman perhe yrittää kaikkensa, jotta naisen elämä olisi mahdollisimman onnellista: he kuljettavat Rahmaa pyörätuolilla ympäri kylää ja auttavat häntä päivittäin kaikessa, mitä hän tarvitsee. 

– He auttavat minua paljon ja antavat minulle kaiken, mitä tarvitsen. 

Rahma tarvitsee perheensä apua kaikessa.

Syy Rahman sairastumiseen on edelleen tuntematon, vaikka hänen perheensä tekee kaikkensa, jotta syy diagnoosin takana selviäisi. 

– Olen yrittänyt etsiä parannusta 15 vuotta ja teen paljon töitä, jotta saan hänen laskunsa maksettua, isä Hussein kertoo. 

Nainen muovisaavissa 2

Rahma on erityisen läheinen 10-vuotiaan veljensä kanssa (edessä raidallisessa paidassa). 

Lääkärit ovat ihmeissään Rahman sairaudesta ja osa on hakenut vastausta jopa islamilaisesta mytologiasta – taudista syytetään djinnin kirousta. 

Jatkuvista kivuista kärsivä nainen ei kuitenkaan anna sairauden pysäyttää unelmaansa: Hän haluaa perustaa vielä jonain päivänä oman kaupan. 

– Haluan perustaa yrityksen, jossa myydään ruokaa ja kaikkea muuta, mitä ihmiset haluavat ostaa, hän kertoo. 

– Kiitän Jumalaa kaikessa mitä teen. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.