Uskomaton tapahtumaketju ulosajon jälkeen - Esapekka Lappi ja Janne Ferm hurjan tilanteen keskellä: "Siinä roikkuu 30 000 volttia sähköä vieressä"

Esapekka Lapin hienosti alkanut Meksikon MM-ralli päättyi karulla tavalla. Lappi selvitti lauantaiaamun avauserikoiskokeesta vain kymmenen kilometriä, kunnes kolahti. Hyundai päättyi perä edellä sähkötolppaan, ja jälki oli rujoa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Safari-ralli Keniassa 27.-31.3.
Ke: Testi-ek klo 9.00 alkaen
To: EK1 klo 12.45 alkaen
Pe: EK:t 2-7 klo 7.00 alkaen 
La: EK:t 8-13 klo 6.50 alkaen
Su: EK:t 14-19 klo 6.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Lappi ei pysty jatkamaan kilpailua sunnuntaina, sillä tuhot autossa olivat sen verran merkittäviä.

– Nyt kun olen analysoinut tätä asiaa jonkun aikaa, niin minusta tuntuu, että ajoimme liian hiljaa, vaikka se ehkä tyhmältä kuulostaakin. Rytmi ei ollut sellainen kuin täysillä ajettaessa. Hiljaa ajaminen on monesti vaikeampaa, Lappi kertoi MTV Urheilulle.

Tilanne oli erittäin harmillinen. Lappi otti ulosajon täysin omaan piikkiinsä.

Lapin autossa nähtiin myös liekkejä, jotka kuitenkin onnistuttiin sammuttamaan jännittävien vaiheiden jälkeen. Lappi käytti liekkien sammuttamiseen oman sammuttimensa. Lisäksi paikalle ehtineet Gus Greensmith ja Adrien Fourmaux luovuttivat omansa suomalaisparivaljakon avuksi.

Sähkötolppa lävisti autosta puolet ja päätyi aivan Lapin pään viereen. Pahemmilta vammoilta vältyttiin, vaikka tärsky olikin raju.

– Niskat ovat aika jumissa. Äkkipysähdys oli luja. Jos jotain positiivista yrittää hakea, niin onneksi tolppa osui taakse eikä minun kylkeeni – tai että olisi menty keula edellä tolppaan. Nyt penkki otti iskun vastaan, joten ei ihan niin pahalta tuntunut. Raju pysäys se silti oli.

Lapin suomenkielisen haastattelun voit katsoa kokonaan jutun pääkuvana olevalta videolta. Siinä Lappi kertoo muun muassa, mitä kaikkea uskomatonta itse ulosajon jälkeen tapahtui, kun auto syttyi palamaan.

Ei ole totta! Esapekka Lappi ajoi ulos kärkipaikalta 1:36
Ei ole totta! Esapekka Lappi ajoi ulos rallin kärkipaikalta

Sébastien Ogier tiesi, missä Esapekka Lapilla meni vikaan - kertoi omasta historiastaan kyseisessä mutkassa 2:11
Sébastien Ogier tietää, missä Esapekka Lapilla meni vikaan – kertoi omasta historiastaan kyseisessä mutkassa





Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat