Uskomaton loppu! Ampumahiihdon MM-kisat päättyivät italialaiseen jymypaukkuun – palkintopalli täynnä yllättäjiä

Ampumahiihdon MM-kisojen miesten 15 kilometrin yhteislähtökilpailu päättyi yllättävällä tavalla, kun Dominik Windisch juhli hurjien vaiheiden jälkeen maailmanmestaruutta. Myös kaksi muuta mitalia menivät yllättäville nimille.

Windisch oli kolmella sakollaan kolmannen ammunnan jälkeen vielä 13:ntena, 1.06 minuuttia kärkeä jäljessä. Viimeiseen ammuntaan hän saapui 11. sijalla, 54 sekuntia kisaa johtaneen venäläisen Jevgeni Garanitshevin perässä.

Kärkiurheilijat ampuivat kuitenkin viimeiseltä pystypaikalta rutosti ohilaukauksia, voitosta taistellut Norjan supertähti Johannes Thingnes Bö muun muassa kaikki viisi kutia ohi. Kun muut sohivat vaikeissa tuulioloissa ja paineiden keskellä paljon huteja, nollilla viimeisen ammunnan vetänyt Windisch nousi sensaatiomaisesti ykköseksi.

Windisch voitti kisan 22,8 sekunnin erolla ennen Ranskan Antonin Guigonnata, joka ampui kisassa niin ikään kolme sakkoa. Neljän sakon mies Julian Eberhard nappasi pronssia (+23,3) taivuttuaan Guigonnat'lle loppukirikamppailussa.

Windisch oli ennestään saavuttanut yhden henkilökohtaisen arvokisamitalin, olympiapronssin vuosi sitten pikakisasta. Hänellä oli viestikisoista myös kaksi olympiapronssia ja yksi MM-pronssi, se Östersundin sekaviestistä. Windisch ei kuitenkaan lukeutunut voittajasuosikkeihin ennen yhteislähtökisaa.

Guigonnat'lle arvokisamitali oli uran ensimmäinen. Eberhardilla oli ennestään yksi MM-pronssi viestikilpailusta vuodelta 2017.