Mainos

Uskomaton lennokki toimii kuin lintu – pystyy laskeutumaan ja tarrautumaan seinään

Tämä lennokki ei pysty ainoastaan leijumaan paikoillaan ilmassa, se pystyy myös tarttumaan pystysuoraan seinään kuin linnut ja kärpäset.

Lennokki on suunnitellut Createk Design Lab Université de Sherbrooke -yliopistossa Kanadassa. S-MAD -lennokki pystyy laskeutumaan pystysuoralle pinnalle lukuisia kertoja peräjälkeen ja myös nousemaan lentoon seinältä.

Laitteen kehittänyt ryhmä on suunnitellut lennokin omien sanojensa mukaan käytettäväksi esimerkiksi ilmavalvontaan maanjäristyksen jälkeen tai avustamaan rakennusten tarkastamisessa.

Lennokki pystyy laskeutumaan pystysuoralle pinnalle seinän etäisyyttä mittaavien sensorien ansiosta, jotka auttavat sitä nousemaan ajoissa oikeaan asentoon seinälle laskeutumista varten.

Lennokin jaloissa on myös kiinnittimet, joiden avulla se tarttuu seinään. S-MAD pystyy laskeutumaan sekä karkealle että sileälle pinnalle ulkona tai sisätiloissa.

S-MAD esiteltiin kesällä Stanfordissa Living Machines -konferenssissa, jossa tutkitaan luonnosta löytyvien mekanismien soveltamista tulevaisuuden teknologioissa. S-MAD jäljitteleekin pienten lintujen tapaa laskeutua.

Lähde: Motherboard


***

0:59

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.