Uskomaton apu: Voit laihtua kännykkäsi avulla useita kiloja!

Älypuhelimien mobiilisovelluksista voi tutkijoiden mukaan olla uskomattoman paljon hyötyä painonpudotuksessa.

Northwesternin lääketieteellisen yliopiston tutkijoiden mukaan syömistä ja liikkumista seuraavan mobiilisovelluksen käyttäminen auttaa laihtumaan. Tieteelliseen kokeeseen osallistuneet koehenkilöt laihtuivat keskimäärin 7 kiloa laihdutusovellusten avulla ja onnistuivat myös pitämään kilonsa poissa. Mobiilosovellusten lisäksi koehenkilöt kävivät myös ravitsemusluennoilla, joten kännykkä ei ollut ainoa syy laihtumiseen.

– Mobiilisovellukset ovat tärkeitä laihduttajille, koska ne auttavat ihmistä hallitsemaan käytöstään. Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka paljon kaloreita syömme ja kulutamme päivittäin. Kännykän laihdutussovellukset antavat suoraa palautetta aiheesta ja auttavat tekemään oikeita valintoja, yliopiston professori Bonnie Spring totesi.

Mobiilisovellus ratkaiseva tekijä

Nortwesternin yliopiston tutkimus todistaa ensimmäistä kertaa teknologian tuoman lisähyödyn laihduttamisessa. Yliopiston vuodenpituiseen kokeeseen osallistui 69 ylipainoista aikuista. Kaikille koehenkilöille tarjottiin mahdollisuus osallistua kuukausittain ravitsemus- ja terveysluennoille, mutta vain osa käytti tukenaan lisäksi mobiilisovellusta. Mobiilisovellukseen kuului päivittäisen kaloriseurannan lisäksi ravintovalmentajan puhelinpalvelut kaksi kertaa kuussa 10-15 minuutin ajan.

Mobiilisovellusta käyttäneet ja terveysluennoille osallistuneet koehenkilöt laihtuivat vuoden aikana keskimäärin 7 kiloa ja onnistuivat pitämään kilot myös poissa. Ne koehenkilöt, jotka jättivät luennot väliin, mutta käyttivät kuitenkin mobiilisovellusta, laihtuivat keskimäärin 4 kiloa. Ryhmä, joka osallistui terveysluennoille, mutta ei käyttänyt mobiilisovellusta ei onnistunut pudottamaan painoa kiloakaan vuoden aikana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja