Mainos

Uskoisitko Euroopasta? Nopein internet Romaniassa, kreikkalaiset työteliäimpiä

Independent-lehti kokosi yllättävää tilastotietoa Euroopasta. Uskoisitko esimerkiksi, että Romaniassa on koko Euroopan nopeimmat internetyhteydet?

Nopein netti Romaniassa

Romaniassa on kaikista Euroopan maista nopein internet. Latausnopeus on Romaniassa keskimäärin 68 megabittiin sekunnissa, kun seuraavaksi suurimpiin nopeuksiin päästiin Ruotsissa 57 megalla. Myös Alankomaissa keskimääräinen latausnopeus ylsi 52 megaan – muualla keskimääräinen nopeus oli alle 50 megabittiä sekunnissa.

Suomi ei päässyt Ooklan vuonna 2015 tekemässä vertailussa lainkaan kymmenen kärkeen. Sen hännillä on Ranska 37 megabitin sekunnissa keskimääräisellä latausnopeudella.

Virossa eniten huumekuolemia

Virossa kuolee enemmän ihmisiä huumausaineiden vuoksi kuin missään muualla Euroopassa. European Drug Reportin mukaan jopa 190 ihmistä miljoonasta kuolee Virossa huumeisiin. Tilaston kärki voi yllättää muutenkin: seuraavaksi eniten huumekuolemia on Norjassa, ja myös Ruotsi ja Suomi mahtuvat viiden kärkeen.

Tilastot kattavat 15–64-vuotiaiden ihmisten huumekuolemat vuonna 2012.

Kreikkalaiset tekevät pisintä päivää

Kreikkalaiset tekevät jopa 42 tuntista työviikkoa, kun keskiarvo Euroopan unionissa on 37,2 tuntia. Tämä selviää OECD:n vuonna 2013 tekemästä tutkimuksesta. Seuraavaksi eniten töitä tehdään Portugalissa, Espanjassa ja Ranskassa.

Luxemburgissa eniten ulkomaalaisia

Luxemburgissa asuu toisten maiden kansalaisia enemmän kuin missään muualla Euroopassa. Ero seuraavaksi tulevaan Kyprokseen on huomattava: Eurostatin mukaan vuonna 2013 jopa 44,5 prosenttia Luxemburgin asukkaista oli muita kuin maan kansalaisia.

Saksassa suurin muslimiväestö

Pew Research Centerin mukaan Saksassa asuu jopa 4,76 miljoonaa muslimia, mikä on eniten koko Euroopassa. Seuraavaksi tilastossa on Ranska 4,71 miljoonan ihmisen muslimiväestöllä. Kolmanneksi listattu Iso-Britannia jää kärkimaista paljon jälkeen 2,96 miljoonan ihmisen muslimiväestöllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.