Uskalla äännellä seksin aikana – puhe kiihottaa miestä

Pitääkö vällyjen välissä olla suu supussa vai ähkiä kuin isäntä remonttihommissa? Miehet ainakin tuppaavat pitämään puheliaista naisista makuukammarin puolella.

Suomalaisille hyvin perinteinen tapa seksin harrastamiseen on saunan jälkeen pimeässä huoneessa suoritettu yhdyntä, jonka aikana ollaan mahdollisimman hiljaa. Saunanraikkaudessa ei ole mitään pahaa, mutta visuaalinen ja akustinen kiihottava ärsyke jää kyllä puuttumaan, kun valot sammutetaan ja suut pistetään suppuun. Seksi on kuitenkin kaikkein nautittavinta silloin, kun seksuaalinen kiihottuminen on huipussaan. Joten valot päälle ja ääntä seksiin!

Ääni lisää kiihotusta

Tutkija Hall havaitsi vuonna 1995 tutkiessaan puhelinseksin merkitystä ihmisen seksuaalikäyttäytymisessä, että seksin aikana lausutut sanat lisäävät huomattavasti ihmisten kiihottumisen tilaa. Erityisesti yhdynnän aikana sanotut sanat, joilla on voimakas seksuaalinen yhteys tai ne ovat tabuja, lisäävät seksuaalista nautintoa. Jopa niin yksinkertaiset sanat naisen lausumana kuin syvempää, kovempaa ja nopeampaa voivat saada miehen nautinnosta sekaisin.

Levinin vuonna 1992 suorittaman tutkimuksen mukaan yleisimmät äännähdykset seksin aikana ovat sellaisia kuin ooh, aah, tuntuu todella hyvältä ja minä tulen kohta. Mikään suunnaton verbaalivirtuoosi näiden lausumiseen ei todellakaan tarvitse olla, mutta omat säväyksensä nuokin ulinat seksille antavat.

Muita seksin aikana esiintyviä ääniä ovat huohotukset, huokaukset, ininät ja voihkinat. Mikäli äännähdysten aikana on myös fyysistä kontaktia, miehet kokevat nuo tekijät toiseksi kiihottavimpana asiana. Kiihottavinta miesten mielestä on fyysinen stimulaatio yhdistettynä visuaaliseen kokemukseen. Tämän vuoksi valojen pitää olla seksin aikana ehdottomasti päällä.

Tutkimusten mukaan myös naiset kiihottuvat ääntelystä. Eivät kuitenkaan niin paljon kuin miehet. Naisilla näyttää tehoavan paremmin tunnelmaan sopiva musiikki yhdistettynä fyysiseen stimulaatioon. Tästä vie voiton ainoastaan fyysinen stimulaatio yhteydessä visuaaliseen ärsykkeeseen. Tämän vuoksi valojen pitää olla seksin aikana ehdottomasti päällä (toistonäppäin jäi näemmä ainakin allekirjoittaneella päälle).

Miksi puhe kiihottaa erityisesti miestä?

Seksin aikana hyvinkin rivoja puhuva nainen kiihottaa miestä sen vuoksi, että suurin osa naisista ei ole kovinkaan suorapuheisia seksiin liittyvissä asioissa. Kyseessä onkin eräänlainen huora-madonna -jaotteluun kuuluva juttu. Yleisesti sievä ja neitseellinen nainen, joka muuttuu makuuhuoneessa seksipedoksi, on monen miehen päiväuni. Oikeastaan miehet näkevät unelmia tällaisesta naisesta 24/7.

Puhe ja äännähtely seksin aikana kiihottavat molempia sukupuolia myös sen vuoksi, että se luo kuvitelman todella kiihkeästä seksikumppanista. Useissa eri tutkimuksissa on tullut esille, että kumppanin kiihottuneisuus kiihottaa myös toista osapuolta.

Äänenlaatu ratkaisee

Avain seksikkääseen puheeseen on se, että puheesta pyritään poistamaan kaikki jännitys. Lämmin ja matala ääni kun kuulostaa huomattavasti läheisemmältä ja ystävällisemmältä kuin jännittynyt ja tiukka ääni. Seksin aikana elimistön jännitystilat laukeavat luonnostaan, ja sen vuoksi myös äänestä tulee viettelevämpi. Seksiä harrastettaessa ei myöskään yleensä löpistä mitään turhaa, vaan sanotaan se, mitä aidosti tarkoitetaan. Ydinjuttu onkin puhua vähän ja pehmeästi.

Äänellä lähtee

Lopuksi naisille pieni vinkki. Kuten hyvin moni nainen tietää, toisinaan miehelle täytyy antaa seksiä pelkästä säälistä, jottei hän kiukuttelisi koko viikkoa. Tällaisessa tilanteessa nainen saattaa toivoa, että mies laukeaisi mahdollisimman nopeasti, jotta homma saataisiin pian hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Toinen vastaava tilanne on se, kun mies kuvittelee, että mahdollisimman kauan kestävä yhdyntä on avain naisen seksuaaliseen nautintoon. Etenkin suun kautta nautittavat erektiopillerit ovat tehneet lukuisista nuorista miehistä hullunkiilto silmissä jyskyttäviä seksikoneita, joiden mielen täyttää ainoastaan voimakkaan erektion tuoma hekuma. Myös tällöin nainen varmasti toivoo, että jatkuva edestakainen nylkyttäminen olisi vihdoin ohi.

Avain näihin tilanteisiin on kiihottava ääntely. Tanskalaiset Garde ja Lunde havaitsivat 1980-luvulla, että naisen orgasmia mimikoiva ääni saan miehen laukeamaan tavallista nopeammin. Kyseistä kikkaa olikin jossakin vaiheessa käyttänyt peräti 68 prosenttia tutkimukseen osallistuneista tanskalaisista naisista. Mikäli moinen tehoaa Tanskassa, on kyseinen jippo tarvittaessa kokeilemisen arvoinen myös meillä Suomessa.

MTV3/Helmi

Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat