Useimmista suomalaisista näppäimistöistä löytyy mystinen symboli – tiedätkö, mitä tämä outo merkki tarkoittaa?

Optinen illuusio:  Näetkö sinä"olemattomia pisteitä"? 0:32
Jos käytät harmaata kannettavaa tietokonetta, saatat nähdä näkyjä! Testaa erikoista optista illuusiota yllä olevalla videolla.

Yleiseen valuuttasymboliin törmää vain harvoin, vaikka se löytyy monista suomalaisista Windows-näppäimistöistä.

Monista Windows-tietokoneille tehdyistä eurooppalaisista näppäimistöistä löytyy erikoiselta näyttävä ¤-symboli. Sinäkin olet varmasti joskus kiinnittänyt huomiota tähän suomalaisestakin Windows-näppäimistöstä löytyvään merkkiin, mutta tiedätkö, mitä se tarkoittaa?

Kyseessä on niin sanottu yleinen valuuttamerkki, jota voidaan käyttää silloin, kun varsinaista tietyn valuutan symbolia, kuten € tai $ ei ole käytettävissä. Symbolia on käytetty ensimmäisen kerran tiettävästi vuonna 1972 dollarimerkin tilalla.

Windows-tietokoneilla merkin saa syötettyä painamalla samanaikaisesti Shift-näppäintä sekä numeronäppäintä 4. Merkki tulee siis yhtä "helpolla" näppäinyhdistelmällä kuin esimerkiksi huuto- ja kysymysmerkki, lainausmerkit, prosenttimerkki tai kauttaviiva, vaikka harva sitä onkaan koskaan käyttänyt.

Merkin voi syöttää Windows-koneella myös pitämällä Alt-näppäintä painettuna ja näppäilemällä numeronäppäimistöllä lukeman 0164.

Sen sijaan Mac-näppäimistöistä yleistä valuuttamerkkiä ei löydy merkittynä, eikä sille ole myöskään suoraa näppäinyhdistelmää.

Lue myös:

    Uusimmat