Useat televisiovalmistajat lisäävät tuen Applen AirPlay 2:lle – Samsung, Sony ja LG mukana

Useat televisiovalmistajat ovat CES-messujen yhteydessä kertoneet tuovansa televisioihinsa tuen Applen AirPlay 2:lle ja sen myötä ohjaukselle Applen HomeKitin kautta Sirillä ja muuten iOS-laitteilla.

AirPlay 2 -tuki helpottaa televisioiden yhteispeliä Apple-laitteiden kanssa: niistä voi jatkossa ohjata helposti katseltavaa television suuremmalle ruudulle ilman erillistä Apple TV -lisälaitetta.

Ensimmäisenä Apple-yhteistyöstä kertoi Samsung, jonka osalta yhteistyö kattaa myös iTunesin elokuvat ja tv-sarjat sisältävän sovelluksen tulon Samsungin vuoden 2019 uusiin ja päivityksenä vuoden 2018 Smart TV -älytelevisioihin. Muut valmistajat kuin Samsung eivät näytä olevan tuomassa tai saamassa iTunesia televisioihinsa ainakaan toistaiseksi.

Sittemmin AirPlay 2 -tuen osalta Samsungin lisäksi tuesta ovat kertoneet LG, Sony ja Vizio, jonka televisioita myydään lähinnä Yhdysvalloissa.

Sonyn televisioista AirPlay 2 -tuella päivittyvät uudet A9G OLED 4K ja Z9G 8K LCD kuin myös X950G-sarja.

LG puolestaan on kertonut tuen olevan tulossa sen uusiin vuoden 2019 televisiomalleihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.