USA:n GP:n topit ja flopit: Loistavaa Heikki, heikkoa Heikki

MTV Sportin F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Yhdysvaltain GP:n topit ja flopit.

1. Sebastian Vettelin kahdeksas voitto putkeen
Vettel on jälleen ykkösenä, mutta F1-historian tekemistä ei voi ohittaa. Alberto Ascari voitti yhdeksän kisaa putkeen, mutta hänen voittonsa jakautuivat kahdelle kaudelle. Ascarin ajoista on kaiken lisäksi kulunut 60 vuotta. Ylivoima on tällä hetkellä käsittämätöntä ja Vettel tuntui olevan tunteiden vallassa. Michael Schumacher jäi voittoputki-tilastossa taakse.

2. Romain Grosjeanin kakkossija
Lunastaa nyt todella niitä odotuksia, joita häneen on ladattu. Neljäs podium viiteen edelliseen kisaan ja näytti, että edes toisen Red Bullin voi voittaa ilman, että sillä on teknisiä ongelmia. Ranskalainen on puhjennut kukkaan.

3. Valtteri Bottas
Uran ensimmäiset F1-pisteet vihdoin vaikean kauden lopulla. Säväytti aika-ajon ykkösosion nopeimmalla ajalla ja jatkoi vahvasti ihan kisan loppuun asti. Hieno ohitus Esteban Gutierrezista kahdeksannelle sijalle kuorrutti loistavan viikonlopun. Ensimmäistä kertaa se hyvä työ, jota Bottas on tehnyt koko kauden, näkyi myös tuloslistalla. Autossa siis vihdoin kilpailukykyä, Bottaksen neljä pistettä tuo valoa Williamsille.

4. Heikki Kovalaisen paluu
Kovalainen teki hienon paluun kisakuskiksi lähes vuoden jälkeen ja teki loistavaa työtä kilpailun starttiin asti. Vankka ja vahva paluu takaisin, teki läpi viikonlopun ammattimiehen työtä. Heti ensimmäisestä harjoituksesta asti näytti siltä kuin olisi ajanut aina Lotuksella. Aika-ajo hyvä, mutta itse kilpailu painui sitten floppien puolelle.

5. Nico Hülkenberg
Kuudes sija Sauberilla. Saksalainen näytti taas, että kuuluu pikkuhiljaa aika kovaan kaartiin. Tekee kovaa työtä ja auto kulkee hänen käsissään. Vielä ei ole vahvistettua sopimusta ja on syystäkin haluttua tavaraa.

.

1. Pastor Maldonado
Maldonadon viikonloppu lähes täydellinen floppi. Törmäilyä ja pahan luokan asennevamma. Tällä viikolla ilmoitettiin virallisesti, että Maldonado lähtee Williamsilta, ja venezuelalainen alkoi levitellä kummallisia väitteitä tallin pelaamisesta häntä vastaan. Tuolla asenteella olisi parempi antaa auto jollekin muulle viimeiseen kisaan. Tuskin teki itselleenkään hyvää kuskimarkkinoilla. Bottaksen loistaessa tallikaveri jäi jälkijoukkoihin ja kolaroi kisassa Adrian Sutilin kanssa. Jenkkituliaisiksi vielä Sutilin haukut kisan jälkeen.

2. Kovalaisen kisa
Heikko lähtö, johon tietysti vaikutti se, että ei ole Lotuksella paljon lähtöjä päässyt ottamaan. Ehkä oli pientä epävarmuutta, että oliko kaikki niin kuin pitää, sillä Caterhamilla Heikki on ottanut erittäin hyviä lähtöjä. Nyt lähtö poskelleen ja kun melkein kaikki ajoivat yhdellä stopilla, kisa oli melkein siinä. Lisäksi ongelmia kersin ja etusiiven kanssa, toinen pysähdys oli lopullinen niitti. Ilman sitä olisi ajanut pisteille. Varsinkin surkean lähdön Heikki ottaa varmasti omaan piikkiinsä.

3. Nico Rosbergin viikonloppu
Vaikka olikin yhdeksäs kisassa, aika-ajo oli heikko. Kilpailu oli muiden seassa ajamista. Mercedeksellä on viime aikoina ollut epätasaisuutta, kun vain toinen kuski kamppailee kunnon sijoituksista. Nyt Nicon kannalta katsottuna tylyä se, että tallikaveri Lewis Hamilton oli neljäs.

4. Felipe Massa
12. sijassa ei paljon hurrattavaa. Ferrari kaipaisi todella kipeästi pisteitä, mutta aika-ajo oli niin heikko, että kokonaissuoritus jäi vaisuksi. Kontrastina tallikaveri Fernando Alonso, joka oli viides, vaikka olikin maannut viikon sohvalla selkä- ja pääkipujen vuoksi. Onneksi Massa saa ensi viikonloppuna paikan jättää kotiyleisön edessä kunnon hyvästit Ferrarille.

5. Esteban Gutierrezin aika-ajo
Typerä teko aika-ajossa, kun jäi pyörimään Maldonadon eteen. "Palkkioksi" kymmenen lähtöruudun rangaistus, mikä pilasi kisan. Sauberillekin jokainen pinna olisi tärkeä ja meksikolainen sai huhujen mukaan kuulla kunniansa tallin johdolta. Nousi kuitenkin pistetaisteluun, joten kymmenes lähtöruutu olisi tuonut hänelle täysin eri kisan. Nyt jäi ulos pisteiltä.

Lue myös:

    Uusimmat